Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kedves Testvérek! Gyülekezeteink tagjai! Tisztelt érdeklődők!

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi és folyamatosan alakuló járványügyi helyzetben, a Magyarországi Református Egyház Zsinata 2020. december 2-án újabb közleményt adott ki, miszerint: „2020. december 6., advent 2. vasárnapjától, a most hatályban lévő kormányzati és biztonsági előírások szigorú betartásával- kézfertőtlenítés, kötelező maszkhasználat, az ülőhelyek, kilincsek fertőtlenítése, biztonságos távolságtartás érdekében ülőhelyek kijelölése – egymásért különösen is felelősséget érezve, lehet személyes jelenléttel templomi istentiszteletet tartani!” Ugyanakkor a gyülekezetek presbitériumainak hatáskörébe helyezi át a döntés lehetőségét a nyitás vagy éppen a zárva tartás felől!

A KÖRNYEI REFORMÁTUS MISSZIÓI EGYHÁZKÖZSÉG PRESBITÉRIUMA a 2020. december 8-án tartott rendhagyó presbiteri gyűlésén a következő határozatot hozta:

„A Környei Református Missziói Egyházközség presbitériuma a jelenlegi járványügyi helyzetre és a helyi adottságokra való tekintettel tisztelettel javasolja a személyes találkozással járó istentiszteletek elmaradását! Mindeközben szeretettel ajánlja a gyülekezeti tagok figyelmébe az Oroszlányi televízióban minden vasárnap online is megtekinthető, a Környei Református Egyházközség honlapján megtalálható, illetve a Közmédia csatornáin fellelhető istentiszteleti alkalmak megtekintését, az egyéni csendességeket, a lelkipásztorok által elkészített áhítatos füzet forgatását az adventi, karácsonyi, óévi, illetve újévi ünnepnapok idejére is. Az új évben majd, ha Isten engedi és élünk, a presbitérium ismét felülvizsgálja és mérlegeli a nyitás lehetőségét, amelyről mihamarabb tájékoztatást is ad gyülekezeti tagjainak!”

Hozzátesszük, hogy a lelkipásztorok továbbra is elérhetőek és keressenek bennünket bizalommal!

Megértésüket tisztelettel köszönjük! Hordozzuk egymást, a jelenlegi nehéz helyzetet imádságban és adja Isten, hogy mindezekben lehessen ÁLDOTT, BÉKÉS, ISTEN JELENLÉTÉBEN ELTELŐ KARÁCSONYI ÜNNEPLÉSÜNK!

Megosztás