Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szinte napra pontosan egy esztendővel ezelőtt, október 3-át bontotta ki szárnyait a környei Nő Klub, igaz az első találkozón csupán négyen beszélgettek, s tervezgették a jövőt. Az eltelt egy év azonban jócskán megsokszorozta a létszámukat, nem beszélve a számtalan közös programról, közös élményekről, emlékekről. Ezeket elevenítette fel a hagyományos csütörtöki találkozón Németh Lajosné, a klub vezetője, aki nem kis meglepetést okozott ünnepi köszöntőjével, hiszen ez az egy esztendő úgy röppent el, hogy a hölgyek észre sem vették.

Érthető is, hogy nem tűnt fel számukra az idő múlása, hiszen valóban nem unatkoztak: közös ünnepeket tartottak, színházba, operába jártak és járnak, író-olvasó találkozókon vettek részt, kirándulásokat szerveztek Környe legszebb helyeire, s a szüreti mulatság vendéglátásából is jócskán kivették a részüket. Mindezek mellett pedig már egy éve folyamatosan készülnek az idei Karácsonyra, sorra gyártják a szebbnél-szebb tárgyakat: dekupázs technikával gyönyörű üvegtálakat, hímzett üdvözlő lapokat, függőket, dobozkákat, díszes palacktartót, megannyi egyedi és üzletben meg nem vásárolható, kézműves ajándékot. A hölgyek, asszonyok ugyanis már tavaly eldöntötték, hogy szorgoskodásuk termékeiből vásárt szerveznek, a bevételt pedig jótékony célra fordítják.

A művelődési ház felújítása miatt jelenleg az iskolában tartják összejöveteleiket, de bíznak benne, hogy egy hónap múlva már valamennyi kézműves remeküket bemutathatják és áruba bocsáthatják a megújult könyvtárban. De aki nem szeretne addig várni, a Nő Klub tagjait és az ajándékokat minden csütörtökön délután 4 órától megtalálja az iskolában, s érdemes időben ellátogatni, hiszen a hölgyek „megrendelések” teljesítését is vállalják.

Megosztás