Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Jó pár napja hatalmas szalmabábok adják a Tatabánya és a Kecskéd felől Környére érkezők, no meg a falubeliek tudtára, hogy szombaton mindenkit vár a szüreti mulatság! Az alkotások Soltész László pedagógus, grafikus keze munkáját dicsérik, ő varázsolt a fiúnak kackikás bajuszt, a leánynak csábos, csalogató pillantást, s mindkettőnek csinos kis külsőt.

A hat bálát Fóthi Norbert ajánlotta fel, Prekob Gyuri bácsi pedig a szállításukhoz biztosított egy darus kocsit sofőrrel. A bálák kihelyezésében nyújtott segítségért köszönet illeti Vágó Bélát, Magda Istvánt, Orosz Zoltánt és id. Friedrich Gyulát.

A szüreti mulatság tehát október 8-án vár mindenkit a községben. A szüreti menet délután fél 3-kor indul a művelődési háztól, a Szivárvány Táncegyüttes, a környei Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, a Pusztavámi Német Nemzetiségi Táncegyüttes és a Várgesztesi Vagányok a következő megállóhelyeken csalogatnak mindenkit tánccal, muzsikával a felvonulást követő mulatságba: Rákóczi utca (Bernhardt Tivadarék előtt) – Alkotmány utcai parkoló – Feszti utca-Kisfaludy-köz kereszteződés – Bajcsy utca-József A. utca kereszteződés – Hunyadi utca-Rózsa F. utca kereszteződés – Patak utca – Művelődési Ház.

A visszaérkezés este 6 óra után várható, az utolsó állomáson, a Művelődési Házban a táncosok mellett a Pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar és a Környei Német Nemzetiségi Dalkör is műsort ad, majd a fellépőket és vendégeket egy-egy tányér gulyás várja.

Az éjfélig tartó szüreti bálban a talpalávalót a Várgesztesi Vagányok szolgáltatják, a szervező Német Kisebbségi Önkormányzat a felvonulásra és a mulatságba minden környeit szeretettel vár!

Megosztás