Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2014-02-08-734„Ha érdekel a harcművészet, szereted a sok mozgást, erősítenéd tested, lelked, akkor gyere el közénk”! Ezzel a beharangozóval indult el még a tavalyi évben a Gyémánt Kempo SE toborzója Környén. Az eltelt rövidke idő alatt sokan csatlakoztak a hívó szóra, és már szép sikerekről is számot adhatnak.

Lelkesek a gyerekek és nem kevésbé lelkes a mester Bognár Levente is. Legutóbb Csákváron mérettetett meg a csapat, hogy a kempoban a tudásfokozatokat jelölő színes övekre méltóak legyenek.

A Zen Bu Kan Kempoban a tanuló fokozatokat „KYU”-val jelölik, és csökkenő sorrendben számolják: 12 kyu a fehér öv, a 11 a citromsárga, a 10 a narancssárga, 9 a zöld, 8 a kék, 7 a lila, 6 a lila öv barna csúccsal a végén, 5 a barna öv fehér csíkkal, 4 a barna öv fehér csíkkal fekete csúccsal a végén, 3 a barna öv, 2 a barna öv fekete csúccsal, 1 pedig a barna öv fekete csíkkal.

Kék övtől kezdőnek számítanak a tanulók, kéktől barnáig haladónak, az összes barna mesterjelölt, a mesterek színe a fekete. Míg a mesterfokozatok „DAN”-nal vannak jelölve.

Ez alkalommal 12 fő tett sikeres övvizsgát.

Citromsárga övet kapott Tóth Hunor, Nyíri Zoltán, Adamek Lili, Nagy Mátyás, Varga Levente, Csík Ádám, Bukovics Ervin, Heszler Boldizsár, Pirityi Dominik, Tóth Szabolcs.

Narancssárga övet érdemelt Molnárdombi Balázs és Tomkó Ádám.

Márciusban a már régebben kempozó Budai Anita, Budai Levente, Benkő Mirabella, Benkő Lili és Gacs Dániel próbálkozik a zöld öv megszerzésével.

Április 5-én pedig a Gyerek Országos Bajnokságon mérettetik meg magukat, és szereznek remélhetőleg megerősítést tudásukról a tanítványok.

A gyerekek mesterét idézve: „öröm ilyen szorgalmas tanítványokkal foglalkozni, megmutatni nekik a mozgás örömét és a sikerélmény felé vezetni őket”.

Varga Katalin

Megosztás