Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kornye-cimerEz év áprilisában nyerte el Környe a „Magyarországi Falumegújítási Díj a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért – 2013. elismerést” és a Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját. A pályázat kiíróinak célja az volt, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel „reflektorfénybe állítsák“ azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A fejlesztést, Környe folyamatos szépülését most Önök is megtekinthetik madártávlatból.

Környe pályázatában a 2008-2013 közötti időszak felölelésével azt a céltudatos munkával elért fejlődést mutatta be, amely jellemzi a települést. Az önkormányzat évekkel ezelőtt arról határozott, hogy intézményeinek, közterületeinek felújítását anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével úgy valósítja meg, hogy azok illeszkedjenek Környe új faluközpontjához, melyet október első vasárnapján vehettek birtokba a falubeliek. A tér arculatát jelentősen meghatározza a Vackor Óvoda és Bölcsőde 2013 novemberére elkészült új épülete és játszóudvara is. Az épület tervezői, Páll Ákos és Sárfy Tibor csütörtökön az “Év Háza Komárom-Esztergom megyében” pályázat középület kategóriájának I. díját vehették át.

Környének, az itt élőknek tehát van mivel büszkélkedniük. Az önkormányzat megbízásából ezért is készült el az az 5 perces rövidfilm, amely madártávlatból mutatja be a megszépült falut, ad ízelítőt programjaiból, közösségi életéből.

A film a Környéről menüpont alatt, valamint itt tekinthető meg: http://kornye.hu/kornyerol/kornye-2014-legifelvetelek

Megosztás