Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

11husveti-kezmuvesLocsolás, megújulás, szeretet, tavaszvárás, Jézus feltámadása, csokoládé… – ahogy gyűltek a Húsvéthoz kapcsolódó kifejezések, úgy vándorolt kézről-kézre a fonálgombolyag szombaton a Tagyospusztán található Vitéz Dinnyés Zsigmond Református Konferenciatelepen, ahová Nagy Péter tiszteletes és Hetyei Mónika lelkész húsvéti kézműves foglalkozásra hívta a Környe-Oroszlányi Református Missziói Társegyházközség hittanos diákjait, gyülekezeti tagjait.

Mire a gyerekek kifogytak a szavakból, elkészült a szeretetlánc, amely épp oly kuszára sikeredett, mint maga az ünnep, a Húsvét.

Az énektanulást követően Hetyei Mónika igemagyarázata is ezt a bonyolultságot boncolgatta. Mint mondta, sokan nem értik, miként kapcsolódik egyazon ünnephez számos jelkép, mint a Húsvéthoz a tojás, a csokoládényúl, a bárányok, a locsolkodás, s még sorolhatnánk. A lelkész János evangéliumának 14. részéből idézett, amikor Jézus a keresztre készülve elköszönt tanítványaitól, ám túl bonyolultan fogalmazott, mert annyi mindent szeretett volna elmondani. A mondanivalójának lényege pedig az volt, hogy szeressük egymást és Istent. Még ha kuszák is a dolgok időnként, Isten rendet tud teremteni…

1husveti-kezmuvesAz oroszlányi, környei gyerekekre ezúttal is számos egyszerű, mégis kreatív technikák vártak, s a bőséges alapanyagok között válogatva sokszor percekig tartó fejtörést okozott számukra, hogy milyen színű legyen a tojás és milyen a tyúk? Így készültek sorra a bárány és kiscsibe formájú hűtő mágnesek, kreppkakasok, tojásban elrejtett kereszt, pamutbárányok, s a legtürelmesebbje fülpiszkálóból is varázsolhatott báránykát.

Bár a szabadba tervezett ajándékkeresést a kedvezőtlen időjárás beszorította a kézműves terembe, a gyerekeknek ez egyáltalán nem szegte kedvét: lelkesen és sikeresen kutattak, hiszen pontosan 21 ajándékcsomag lelt gazdára. A program zárásaként következett az igazán gazdag és ízletes vendéglátás szendvicsekkel, ínycsiklandó süteményekkel, melyek a gyülekezet hölgy tagjainak szorgoskodását, keze munkáját dicsérték.

2husveti-kezmuves3husveti-kezmuves 4husveti-kezmuves 5husveti-kezmuves 6husveti-kezmuves 7husveti-kezmuves 8husveti-kezmuves 9husveti-kezmuves 10husveti-kezmuves 12husveti-kezmuves 13husveti-kezmuves 14husveti-kezmuves

Megosztás