Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Képex Fotóstúdió 1Ünnepélyesen kijelentjük, hogy az 1955. május 28-án megkötött házasságunkat az igen szó kimondásával megerősítjük. Egymásnak továbbra is hűséges házastársai, életünk végéig gyámolítói maradunk – erősítette meg a környebányai Fogarasi István és Tamtam Mária a 60 évvel ezelőtt tett házastársi esküt családtagjaik, szeretteik körében.

Mariska néni családja Bakonybánkról 1947-ben érkezett Környebányára, annak a hatajtós sorháznak az egyik végébe, amelyiknek a másik szélső lakásában István is lakott. Szerelem szövődött, Mariska néni alig töltötte be a 17-et, kedvese pedig 25 esztendős volt, amikor elhatározták, hogy életútjukat összekötik, s Környén kimondták a boldogító igent.

Nehéz évek következtek, boldogságból, borús napokból is bőven jutott. Mariska néni a síkvölgyi szanatóriumban dolgozott a konyhán, Pista bácsi 1981-es nyugdíjba vonulásáig bányászként kereste a kenyérre valót. A nehéz, emberfeletti munka megviselte egészségét, az eltelt években szív- és gyomorműtéten is átesett.

Képex Fotóstúdió 2A gyakran gondokkal terhelt mindennapjaikat ragyogta be négy fiúk érkezése, akik hét unokával és három dédunokával ajándékozták meg a gyémántlakodalmas házaspárt. A nagy család – örömükre – Húsvétkor és Karácsonykor rendszeresen összegyűlik Környebányán, s szeretetteljes jelenlétükkel melengetik a szívüket.

A 600 négyszögölös telkük konyhakertjét ma is gondozzák, baromfit is tartanak, hiszen – ahogy Mariska néni mondja – ez az élet, mozogni, mozogni kell. Arra a kérdésre pedig, hogy mi lehet a hosszú házasság titka, így felel: a sok szenvedés mellett közösen kell elviselni minden gondot és bánatot. Ehhez szeretet és megértés kell. Mindennek ez a titka.

(Fotók: Képex Fotóstúdió)

Megosztás