Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

tanulmányi_06A házigazdákkal együtt nyolc általános iskola diákjai vetélkedtek szerdán a környei általános iskolában a Kisfaludy-napok keretén belül rendezett, hosszú évek óta hagyományos kistérségi tanulmányi versenyen. Községünk intézményébe ezúttal másfélszáz tanuló érkezett kísérőikkel Tatabányáról, Oroszlányból, Bajról, Kecskédről, Bokodról, Dadról, s Vértessomlóról, hogy nyolc tudományterületen bizonyítsák felkészültségüket.

A hazaiak ezúttal tizenegy érmes helyezést tartottak itthon, köztük öt aranyat. Informatikából Kollárné Paragi Éva felkészítésével Tkalcsits Brigitta (excel) és Budavári Kinga (word) is a legjobbnak bizonyult. A kis negyedikes matematikusok között Varga Panna (felkészítő Horti Károlyné) vette a legügyesebben az akadályokat, míg a csapatok történelmi vetélkedőjének első helyét a Füstös Bence, Csáki Dorottya, Valakovics Dominik trió szerezte meg Magyarits Katalin, Takácsné Eichardt Emma és Trézlné Staudinger Csilla felkészítésével.

tanulmányiA németes diákok sem vallottak szégyent, sőt! Menoniné Pillmann Teréz és Magyarits Katalin tanulói idén is aranyérmet szereztek. Muhari Alex és Kovács Katalin, a tavaly is győztes együttes tagjaként „duplázhatott” tehát, kiegészülve Tóth Gabriellával és Kerék Daniellával.

Második helyet szerzett a negyedikesek között matematikából Fóthi Norbert, a 6. évfolyamon Lein Klaudia, míg szintén a hatodikosoknál magyarból Varga Ágnes.

A dobogó képzeletbeli harmadik fokára három „magyaros” diák állhatott: a negyedikes Árva Bereniké, az ötödikes Végert Dominika, valamint a hatodikos Virga Réka.

tanulmányi_02 tanulmányi_03 tanulmányi_04 tanulmányi_05

Gratulálunk a diákoknak és a pedagógusoknak! A részletes végeredmény itt tekinthető meg.Kistérségi verseny eredmények _2_

1sportnapCsütörtökön már nem szellemi, hanem igazán sportos feladatok várták a diákokat, előbb a tó körül, majd az iskola tornatermében és udvarán. A legelső „akadályt” korcsoportonként és nemenként vették a diákok: volt gyerkőc, aki még az utolsó métereken is sprintelt a hangos hajrázás közepette, volt, akit társai úgy „buzdítottak”, hogy „lehagytak a lányok?”, s akadtak, akik könnyed sétával érkeztek meg a célhoz. A legeredményesebbek nyakába természetesen ezúttal is érem került, majd következett a folytatás az iskolában: foci, partizánlabda bajnokság, tollaslabda, asztalitenisz, kerékpáros akadálypálya, tréfás célba dobó versenyek, s hogy az elme sem pihenjen: sakk.

A Kisfaludy Mihály egykori tanító, iskolaigazgató emléke előtt is tisztelgő rendezvénysorozat péntek délelőtt rendhagyó tanítási nappal folytatódik. 17 órakor kezdődik a koszorúzás az intézmény névadójának emléktáblájánál, majd sírjánál, 18 órakor pedig a Művelődési Házban a hagyományos Gálaest, melynek első részében a „Táncban felnőni” címmel mutatják be a szivárványos táncosok a Tánc Világnapjára készített előadásukat.

A gála részeként kerül sor a Kisfaludy-díj és emléklapok átadására is. A plakettet minden évben az a nyolcadikos diák nyerheti el, aki nemcsak a tanulmányi eredményével, hanem a közösségért végzett munkájával is példamutató társai számára, emléklapot negyedik osztályos tanuló kaphat.

A programra minden érdeklődőt szeretettel vár a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola!

2sportnap 3sportnap 4sportnap 5sportnap 6sportnap 7sportnap 8sportnap 9sportnap 10sportnap 11sportnap 12sportnap 13sportnap 14sportnap 15sportnap 16sportnap 17sportnap 18sportnap 19sportnap 20sportnap 21sportnap 22sportnap 23sportnap 24sportnap 25sportnap 26sportnap 27sportnap 28sportnap 29sportnap 30sportnap 31sportnap 32sportnap 33sportnap 34sportnap 35sportnap 36sportnap 37sportnap

 

 

Megosztás