Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hetven év felettieket, köztük Környe legidősebb házaspárját, valamint legidősebb hölgy és férfi lakóit köszöntötték október 10-én a községben. A településen hosszú évek óta hagyomány, hogy az Idősek Napja alkalmából a Vöröskereszt helyi szervezete vendéglátással, műsorral kedveskedik a szépkorúaknak.

A szépkorú, hetven év feletti környeieket köszöntötte október 10-én a Vöröskereszt helyi szervezete, valamint Beke László polgármester a művelődési központban az Idősek Napja alkalmából. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, s Környén is attól az évtől kedveskednek vendéglátással, ajándékműsorral a község idős lakóinak, akik idén is szép számmal fogadták el a szíves invitálást.

A rendezvény kezdetén a Vackor óvoda óvodapedagógusai meglepetésként esernyőtánc koreográfiával örvendeztették meg az idős vendégeket, akik a hangulatos, vidám Mary Poppins előadást vastapssal jutalmazták.

Beke László polgármester beszédében az ünnep szépségét, fontosságát azzal érzékeltette, hogy az idei szeszélyes, csapadékkal terhelt időjárású napok után október első hetében a Nap is tudta, hogy ragyognia kell. „Most a Nap az égről végignéz a természeten, végignézi, hogy ez alatt az esztendő alatt milyen lett a termés, még a betakarítás előtt sugaraival végigsimogatja a Földet. Ehhez hasonlóan nézi végig az idős ember az életét, munkáját, családját. Végignézi gyermekeit, unokáit, dédunokáit, pillantásával, érintésével megsimogatja őket és látja gondoskodásának, szeretetének gyümölcsét.” – fogalmazott a polgármester, aki a családon belüli összetartozás, gondoskodás mellett a falusi közösség erejét is kiemelte, hiszen a kistelepüléseken a barátok, szomszédok senkit nem hagynak egyedül.

A polgármester köszöntőjét így zárta: „Kívánom, hogy nyugdíjas éveik teljenek olyan szépségben, mint amilyen szép, színes volt idén október első hete. website tech info Kívánom, hogy legyen lehetőségük segíteni gyermekeiket, unokáikat, hiszen egy szülőnek, nagyszülőnek talán ez a legnagyobb boldogság. És végezetül kívánom, hogy mindig legyen valaki, aki benyit, aki megkérdezi, hogy vagy, és meg is hallgatja a választ.”

A község legidősebb lakóit Hartmann Mátyásné, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára köszöntötte, s mint kiderült, öten „érdemelték ki a címet”, hiszen alig pár hónap különbséggel született 90 évvel ezelőtt Farkas Istvánné, Lieser Andrásné, Szilágyi Mihályné, Gyarmati István, s Jordán József. Környe legidősebb házaspárja a Szentgyörgypusztán élő Mike Ferenc és felesége, Ganzler Erzsébet, akik 61 évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent.

Az Idősek Napi program az Interoperett két művésze, Egri József táncos-komikus, s Keszler Éva primadonna-szubrett műsorával, majd az általános iskolában fehér asztal mellett folytatódott. Az ízletes vendéglátás után pedig Balaskó István gondoskodott a talpalávalóról, a vidám hangulatról.

Megosztás