Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya kortárssegítő képzést indít a megyében élő szépkorúak részére. A program célja, hogy az időskorúak a képzésen megszerzett információkat a bűncselekmények és a sértetté válás megelőzése érdekében átadják kortársaiknak.

2010 óta lelkes önkéntes mentorok vesznek részt a bűnmegelőzési munkában. A képzéseken elsajátított tudás birtokában tanácsokat adnak, és a rendőrség által biztosított bűnmegelőzési szóróanyagot átadják kortársaiknak. A szakmai napra a már aktív kortárs segítők mellett azokat az időskorúakat is várják a szervezők, akik most csatlakoznának be a programba. A képzésnek a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tatai üdülője ad otthont, és augusztus 29-én 9 órától rendezik meg. A programon résztvevők tájékoztatást kapnak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzési lehetőségeiről. Előadást hallgathatnak az áldozatsegítés aktualitásairól, a közműszolgáltatók működéséről és a legújabb vagyonvédelmi eszközökről. A prezentációkat a téma szakértői tartják, az előadók a Rendőrség, a Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat, az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt., és a Derik Hungária Kft. munkatársai lesznek.

A jelentkezéseket augusztus 23-ig várja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya. Jelentkezni lehet a 2800 – Tatabánya, Komáromi u. 2. címen levélben, a bunmeg@komarom.police.hu e-mail címen, vagy a 06-34/517-755-ös telefonszámon.

 

Megosztás