Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

k1_2015_3A médiában több helyen elhangzott már, hogy július 1-től a honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, ami része az új honvédségi életpályamodellnek. A katonai vezetés céljai egyértelműek: elérni, hogy a katonai pálya vonzó lehetőség legyen az állást keresők körében.

A Magyar Honvédségben a rendszerváltást követően gyökeres változások következtek be, amelyek az utolsó sorkatona leszerelésével teljesedtek ki. Több mint tíz éve hazánkban professzionális haderő működik, a katonaság a fiatal nők és férfiak válogatott csoportjává vált, ahol kizárólag a legjobbak, a legtehetségesebbek, a legelkötelezettebbek szolgálnak. Az elmúlt időszakban a honvédségnél régóta nem volt bérfejlesztés, így nagyon komoly lemaradások keletkeztek a munkaerőpiac többi szereplőjével szemben. Ez változhat most meg, hiszen július 1-jén új bérezési és előmeneteli rendszer lép hatályba. Ekkor átlagosan 30 százalékos béremelés valósul meg, amelyet 2019. január 1-jéig évi 5-5 százalékos növekedés követ majd. Összesen tehát átlagosan 50 százalékos illetményemelés várható, amelynek révén minden katona jövedelme nőni fog. Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke szerint az illetményfejlesztéssel meg lehet célozni azokat a fiatalokat, akikkel feltölthető a több ezer fős létszámhiány.

A katonaságra eddig is sokan úgy tekintettek, mint egy megbízható és vonzó munkalehetőségre, főképp a járandóságok stabilitása és az extra jövedelemmel járó külszolgálat lehetősége miatt. A nyártól életbe lépő pozitív változásoknak köszönhetően, várhatóan az idén sem lesz ez másképp.

A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja szerződéses katonai szolgálatra. Elsősorban lövész, felderítő, díszelgő, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörök tölthetők be, de a legbátrabbak akár ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat. A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, magyar állampolgárság megléte, belföldi lakóhellyel való rendelkezés, legalább 8 általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A hivatásos és szerződéses katonák utánpótlása ma már csak toborzás útján történik, ezért az érdeklődők Tatabánya, Komáromi út 18. alatt lévő toborzó irodában tájékozódhatnak a betölthető álláslehetőségekről.”

 

A tatabányai Toborzó Iroda elérhetősége:

Cím: 2800. Tatabánya, Komáromi út 18.

Telefon: 34/310-111

E-mail: komarom.toborzo@regiment.hu

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 08:00-12:00, 13:00-18:00

Kedd: 08:00-12:00

Szerda: Zárva

Csütörtök: 08:00-12:00, 13:00-15:30

Péntek: 08:00-12:00

 

 

Megosztás