Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vadelutesttb1Szarvast gázolt egy személygépkocsi vezetője október 7-én reggel Környe és Tata között. A sofőrt és utasát a mentők kórházba vitték, az állat viszont nem élte túl az autóval történt ütközést. 

Ősszel és télen egyre gyakrabban kell vadon élő állatokra számítani az úttestek közelében. Egyrészt a szarvasbőgés miatt, másrészt az állatok megváltozott tápanyagigénye miatt. A vadon élő állatok gyors mozgásuk, szokatlan reakcióik miatt gyakran okoznak közúti közlekedési baleseteket, amelyek fokozott odafigyeléssel megelőzhetők. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, járművük sebességét igazítsák a látási viszonyokhoz.

Amennyiben az úttesten állatokat észlelnek, lassítsanak és várják meg, amíg elvonulnak! Különösen figyeljenek olyan útvonalakon, ahol nagyvadak (szarvas, vaddisznó) áthaladására lehet számítani, hiszen ezek az állatok amellett, hogy akár súlyos személyi sérülést is okozhatnak, a gépjárművekben is komoly anyagi kárt tehetnek.

forrás: police.hu

Megosztás