Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Henkel logo on flagA Henkel Magyarország Kft. és Magyarország Kormánya stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ennek értelmében a Henkel aktív szerepet vállal a magyar gazdaság teljesítményének megerősítésében és nemzetközi versenyképességének fokozásában. Az aláírási ceremóniára a Henkel környei gyárában került sor, ahol egy új ömledékragasztó gyártósort is átadtak.

A Henkel Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodást Magyarország Kormánya, az erről szóló szerződést május 24-én írták alá. A Henkel 1987 óta van jelen Magyarországon, és két gyárban folytat termelést: a globális vállalat Környén vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagokat, míg Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állít elő. Az együttműködés értelmében a Henkel aktív szerepet vállal a magyar gazdaság teljesítményének megerősítésében és nemzetközi versenyképességének fokozásában. A Henkel Magyarország és a Magyar Kormány megerősíti azon szándékát, hogy lehetőségeikhez mérten együttműködnek az innováció és kutatás-fejlesztés, a képzési fejlesztések és támogatások, illetve a hazai beszállítók versenyképességének növelésében.

A megállapodást Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója írta alá.

A Henkel Magyarország közel három évtizede, jelentős szereplőként van jelen a magyar piacon. Jelenleg közel 1000 embert foglalkoztatunk, 2015-ben pedig több mint 350 millió euró, azaz több mint 100 milliárd forint nettó árbevételt értünk el, melyhez mindhárom üzletágunk – Laundry & Home Care, Beauty Care, Adhesive Technologies – hozzájárult. A kormányzattal való megállapodás azt jelenti, hogy hosszú távon is számolhatunk azzal a stabilitással, amit sok éve tapasztalunk már. Ez a stabilitás biztos alapot jelent számunkra, hogy továbbra is jövedelmezően növekedjünk, vagyis sikeresek legyünk Magyarországon – hangsúlyozta dr. Fábián Ágnes. A Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: A sikeres üzleti tevékenységünk mellett nagyon fontosak vállalatunk fenntarthatósági törekvései és társadalmi szerepvállalása is. Ezek nemcsak a különböző márkaaktivitások során valósulnak meg, hanem munkatársaink önkéntes tevékenységein keresztül is. Aktív tagjai vagyunk azoknak a közösségeknek, ahol működünk: szervezeteket támogatunk, és fenntarthatóságra oktatjuk a fiatal generációt. A gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás között nélkülözhetetlen az egyensúly.

Folyamatos fejlesztések

A Henkel számára kiemelten fontos az innováció: a stratégiai megállapodás aláírásával egy időben egy új technológiai gyártósort is felavattak a környei gyárban. A legújabb beruházás közel 30 új munkahelyet teremtett. Az új technológia telepítéséhez többek között egy új keverő, élőkészítő épület is elkészült, valamint egy, már meglévő üzemcsarnok is átalakult. Az új vizes bázisú ömledékragasztó (hot-melt) technológiát olyan higiéniai termékekhez használják fel, mint a bébi- és felnőtt pelenkák, női higiéniás termékek vagy kórházi és intézményi eldobható termékek.

A Henkel 2010 októberében  hozta nyilvánosságra döntését, miszerint az új, modern ragasztóanyag gyárát, és a hozzá tartozó logisztikai központot a Tatabánya-Környe Ipari Parkban kívánja megépíteni, amellyel különösen az elektronikai területen fejlődő közép-kelet-európai régióban erősíti gyártási kapacitását.

A Henkel korábban tanulmányokat folytatott a régió országaiban, s azért döntött a Tatabányai Ipari Park környei területe mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.

 

Megosztás