Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mit dobtok fel? 10-0-ra kell kikapnunk, és tiétek a kupa – így élcelődtek a Halszem zömmel kecskédi játékosai a Karácsony Kupa utolsó meccse előtt, melyet a környei Vashíd csapatával játszottak. Az egyik halszemes viszont igen komolyan leszögezte: én nem fekszem le! A meccs lezsírozásának lehetősége persze valóban csak vicc szintjén vetődött fel, ezt a játéktéren is nagyon gyorsan egyértelművé tette a tavalyi kupagyőztes csapat.   

Első alkalommal 36 évvel ezelőtt, 1981-ben csaptak össze a környei általános iskola tornatermében labdarúgócsapatok, hogy eldöntsék, ki viheti haza a Karácsony Kupát. Azóta sem múlt el egyetlen december sem a már hagyományos karácsony előtti teremfoci nélkül, melynek rendezője az önkormányzat képviselő-testületének Kul­tu­rá­lis, Okta­tási, Sport és Nem­ze­ti­ségi Bizottsága.
Bár szombaton a szokásosnál kevesebben érkeztek, a három együttest ez egyáltalán nem zavarta, hiszen a fő „riválisok”, a Kisház FC, a Vashíd és a Halszem ott volt, és küzdött az elsőségért. A körmérkőzéseket zárta a bevezetőben is jelzett összecsapás, addigra a Kisház FC harmadik helyéhez már nem fért kétség, a Vashídnak azonban matematikai esélye még valóban volt a kupa megszerzésére. A hazai gárda meg is tett mindent a fényesen csillogó serlegért, de mintha még a szerencse is elpártolt volna mellőlük: míg az ő kapura lövéseiknél gyakran a kapufa zengett, addig a másik gárdánál zömmel a háló rezgett. A meccs végül a Halszem 6-3-as győzelmével zárult, így 2015 és 2016 után idén is ők szerezték meg a Karácsony Kupát a Vashíd elől.
A torna legjobb játékosai is a kupagyőztes formáció tagjai voltak, a Gólkirályi címet nyolc góllal Pető Dániel szerezte meg, míg a legeredményesebb hálóőrnek Szabó József bizonyult.

Megosztás