Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3horgász-kgyNem kísérte túlzott érdeklődés a Környei Horgászegyesület vasárnapi közgyűlését, a 170 felnőtt tagból 9 óráig csupán 67-en jelentek meg, így a határozatképtelenséget megállapító Török Mihály elnök kihirdette a közgyűlés ismételt összehívását 9.15-re.

A létszám természetesen nem gyarapodott 15 perc alatt, a szabályozás értelmében azonban már nem volt probléma a napirendek megtárgyalása és határozatok hozatala. Az elnök azt sem titkolta: sokan épp a tó partján horgásznak, ezért jövőre a közgyűlés napjára horgászati tilalmat fognak elrendelni.

2horgász-kgyAz elnöki beszámoló ezúttal is részletesen kitért a tavalyi eredmények, események, adatok ismertetésére, melyekből kiderült, hogy a létszámuk is átlagosan alakult: 2014-ben 157 felnőtt, ebből 17 jogfenntartó horgásza volt a szervezetnek, s 46 gyermek horgásza. A környeiek fogási eredményei továbbra is messze kimagaslóak, tavaly az egy főre jutó átlag 48,28 kg volt, amely minden bizonnyal az évek óta magas színvonalon biztosított telepítésnek köszönhető. Az elmúlt esztendőben az egyesület több mint 5,5 milliót fordított halvásárlásra. A legméretesebb, 4 kilós harcsát Goldschmidt János fogta ki, s ugyanennyit nyomott az a csuka is, amelyeik Hartman Ákos horgára akadt. A legnagyobb, 16 kilós amurral Tufár Pap János küzdött meg, s Berényi Tibor is dicsekedhet egy 8 kilós süllővel – hangzott el a közgyűlésen.

1horgász-kgyAz elnök köszönetet mondott mindazok számára, akik részt vettek a törpeharcsák varsázásában, összesen 2.420 kilónyit szedtek ki a varsákból igen komoly munkát végezve. Az elnökség ezért arról határozott, hogy elismerve a nem kis teljesítményüket, Berényi Tibort, Barta Attilát, Hartmann Zoltánt, Golda Ferencet, Hartman Ákost az idei évre mentesíti a tagdíjfizetés alól, Budaházi János pedig hat havi mentességben részesül.

Nagyjából június közepén indulnak azok a munkálatok, amelyeket már nagyon régóta tervezünk, ám a kellő anyagiak híján eddig nem valósulhattak meg. Az önkormányzat azonban vállalta a 10 milliós fejlesztés finanszírozását, így idén elkészül a hátsó zsilip és a halrács – jelentette be az elnök, megköszönve a helyhatóság segítségnyújtását, egyben a munkálatok idejére a horgászok türelmét kérve, hiszen – mint mondta – minden bizonnyal időnként lejjebb kell majd engedni a vízszintet.

4horgász-kgyA folytatásban a jelenlévők hallhattak az elmúlt év gazdálkodásáról, a beszámoló végeztével Tirhold József bejelentette, hogy a jövőben nem kívánja ellátni a gazdasági vezetői teendőket, ám hangsúlyozta, hogy döntésében személyes gondjai játszanak szerepet. A pénzügyi ellenőrzésekről, fegyelmi vétségekről is tájékozódhattak a közgyűlésen résztvevők, majd határoztak az idei évi tagsági díjakról, amely a felnőttek esetében 39 ezer, ifjúsági korosztályban 19.500, gyermekeknek 2 ezer forint. A korábbiakhoz képest változás, hogy nem csupán környeiek léphetnek be új tagként az egyesületbe, ám azok a felnőttek és ifjúsági korúak, akik nem rendelkeznek Környe Kártyával, a falubeliek számára meghatározott összeg kétszeresének megfizetésével válhatnak taggá.

Tisztújítást is tartottak vasárnap a horgászok. 7horgász-kgyA jelenlévők voksai alapján az elnökséget továbbra is Barta Attila, Berényi Tibor, Dr. Beke Ernő, Hartman Ákos, Hartmann Zoltán, Pákozdi Ferenc és Török Mihály alkotja, a grémium a megválasztását követően pedig arról határozott, hogy a következő 5 éves ciklusban is az eddigi elnök irányítsa a testület és az egyesület munkáját. A társadalmi munkák vezetésével Barta Attilát és Hartmann Zoltánt bízták meg, az ellenőrzési feladatokat Berényi Tibor felügyeli, a gazdasági vezető Dr. Beke Ernő, a titkár Pákozdi Ferenc, a tógazda pedig Hartman Ákos.

A felügyelő bizottság tagjai Hoffart Ferenc, Papp Ferenc és Sipos András, míg a fegyelmié Csáki Csaba, Golda Ferenc és Erl Zoltán.

5horgász-kgy14horgász-kgy 6horgász-kgy 7horgász-kgy 8horgász-kgy 9horgász-kgy 10horgász-kgy 11horgász-kgy 12horgász-kgy 13horgász-kgy

Megosztás