Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hiába szólította fel felelős közlekedésre a közúti közlekedésben résztvevőket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, sokan ültek volán mögé, vagy szálltak kerékpárra alkohol fogyasztását követően az ünnep alatt.

Húsvéthoz kapcsolódóan a Rendőrség az elmúlt évek hagyományait követve fokozottan ellenőrizte a gépjárművek vezetőit és a kerékpárosokat. A Húsvéti családlátogatások, locsolkodások idején megszokott, hogy lecsúszik egy-két pohár alkohol az állampolgárok torkán, hazánkban viszont a törvény már a minimális alkoholos befolyásoltság alatti járművezetést is szigorúan bünteti, melynek betartását a rendőrök ellenőrizték a hosszú hétvégén.

Több mint 1.200 járművezetőt állítottak meg a rendőrök a megyében, hogy ellenőrizzék, ittasan vesznek-e részt a közúti közlekedésben. 44-en vétettek a törvény ellen, vagyis esetükben a szonda egyértelműen kimutatta az ittasságot. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a kerékpárosok voltak a renitensebbek, közel dupla annyi kétkerekűvel közlekedő kapott bírságot ittas járművezetés miatt, mint autóvezető.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az ittas járművezetők mellett természetesen más szabálysértővel szemben is felléptek. Így például nem hagyták csekk nélkül a gyorshajtókat, a vezetés közben telefonálókat és azokat sem, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket.

Gyorshajtás miatt 83, tilosban parkolás miatt 17 esetben szabtak ki bírságot, míg a megállítottak közül 17-en nem használták a biztonsági övet.

Emellett 171 járművezetővel szemben intézkedtek megyénk rendőrei más szabálysértések elkövetése miatt, így például elsőbbség meg nem adása, jogosítvány nélküli vezetés, vagy nem megfelelően kivilágított jármű vezetése miatt.

KEM RFK

Megosztás