Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

paraglider1A nyár közepén motoros siklóernyők fogják megszínesíteni az eget körzetünkben. Megfelelő időjárás esetén 2015. július 09-12-ig a nemzeti bajnokság szervezőbizottsága LHKD repülőtéren rendezi meg éves versenyét, melynek az üzembentartó repülőklub szívesen ad otthont.

Ez tíz versenyző részvételét jelenti, melyhez a kisegítők és ismerősök csatlakoznak, illetve több siklóernyős hobbipilóta érkezését várjuk a versenyen kívüli programokra.

Tavaly ez a rendezvény Dunaújvárosban kapott helyet, ahol külön kiemelték a nagyszámú színes repülő eget megfestő látványát. A siklóernyőzés a repülés legfiatalabb ága, ahol speciálisan erre a célra kifejlesztett ernyőszerkezettel az előrehaladási sebességet helyezik előtérbe, ezáltal távolságok berepülésére, önálló felszállásra alkalmasak a hagyományos ugró ejtőernyőkkel szemben. Mivel az egyik legkönnyebben megvalósítható formája a repülésnek, rohamosan terjedt el az egész világon, így magyar sportrepülők körében is.

A siklóernyők műselyem szerkezete nem kedveli a szeles, turbulens időjárást, ezért a programok inkább a délutáni, esti órákban kerülnek megrendezésre. Tartalék napok egy héttel később.

A rendezők szívesen látják a kilátogató érdeklődőket, akiket kérnek a repülőtéren való mozgás rendjének betartására.

Oldtimer Aero Club repülőtér üzembentartó

Megosztás