Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A szeptember 9-ei Magyar Közlönyben jelent meg a kormány rendelete a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosításáról. A változás alapján a jogilag egy ingatlanon élő, egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségek (jellemzően az idős szülőkkel egy házban vagy telken élő, saját családdal rendelkező gyerekek) többszörösen is igénybe vehetik majd a továbbra is rezsicsökkentett áron elérhető gázmennyiséget. A családi fogyasztói közösségek ugyanis a szeptember 12-étől hatályba lépő rendelet alapján kedvezményeket kapnak.

Ha a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység (a továbbiakban: lakás rendeltetési egység) található, a települési önkormányzat jegyzője (a továbbiakban: eljáró hatóság) kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról.

A környei Polgármesteri Hivatal – az érintettek ügyintézésének segítése érdekében – elkészítette a kérelem formanyomtatványát, melyet kitöltve az info@kornye.hu e-mail címre lehet eljuttatni. A kérelem itt tölthető le: Kérelem hatósági bizonyítvány kiállításához – 2022.(IX.9.) kormányrendelet családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények igénybevételéhez

Megosztás