Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Sport délelőttel zárult szerdán a környei általános iskola Kisfaludy-napok programsorozata, amely az eltelt napokban változatos eseményeket kínált a diákoknak. Szerdán a mozgásé volt a főszerep, a futóverseny után az alsósokat további játékos versenyek várták a tó parton. A felső tagozatosok az iskolában teremfociban, nagypályás labdarúgásban, ping pong-ban, röplabdában, kötélhúzásban, kosárra dobásban, sakkban és sorversenyekben mérhették össze ügyességüket.

Hétfőn a rendhagyó tanítási nap keretében egy kommunális járművel is megismerkedhettek a diákok, s azt is megtudták, hogy a „kuka” szót tulajdonképpen a feltalálók névbetűiből alkották meg.

A gyerekek tájékozódtak az unió szigorú szemét-, illetve a hulladékgyűjtési szabályozásáról, a magyarországi újrahasznosítási lehetőségekről is.

Az ÖKO előadás során a diákok a fosszilis és a zöld energiákról, az alternatív energiaforrások felhasználásáról kaptak információkat, s képes illusztrációkon szembesülhettek a globális felmelegedés már látható következményeivel.

Az ÉDV Zrt. munkatársa a víz jelentőségével, a környék víznyerési lehetőségeivel, a csapvíz és az ásványvíz közötti különbséggel, s azzal a tisztítási folyamattal ismertette meg a nebulókat, melynek végén megérkezik az otthonokba a víz.

A gyerekek egy rendkívül izgalmas bemutatón is részt vettek négylábú hősök főszereplésével. Kezdésként videofilm segítségével utaztak egy földrengés helyszínére, ahol munka közben láthattak kereső kutyákat. A film után személyesen is megérkeztek a Babtista szeretetszolgálat mentőkutyái, valamint a tatabányai rendőrkapitányság drogkereső kutyusa. Az ebek teljesen elvarázsolták a diákokat, akik a bemutató végén kérdésekkel bombázták az előadót, s simogatással halmozták el a főszereplőket.

Kedden 12 intézmény 174 diákjának részvételével szerveztek kistérségi tanulmányi versenyt a környei általános iskolában, ahová Szákszendről, Dadról, Kecskédről, Bokodról, Vértessomlóról, Bajról, Oroszlányból és Tatabányáról érkeztek a tanulók.

A gyerekek több tantárgyban mérették meg magukat, egyéni és csoportos, korosztályonként összeállított feladatok vártak rájuk. A környei diákok kilenc dobogós helyezést értek el, hármat csapat, hatot egyéni versenyben, összesen hat első helyezést szereztek meg.

A környezetvédelmi feladatsort a hazaiak Sabján Bence, Barta Nóra, Bíró Ádám, Hartman Alex összeállítású gárdája oldotta meg a legkiválóbban. A német versenyt is környei együttes nyerte meg, Lengyel Boglárka, Pribéli Levente, Mucsi Réka és Bálint Natália, s a történelmi feladatok megoldásáért is egy hazai trió, Füstös Bence, Vadas Dominik, Hartman Ivett vehette át a legjobbnak járó elismerést. Az angol csapatversenyben a tatabányai Sárberki Általános Iskola diákjai lettek elsők.

Informatikában a tatabányai Kocsner Attila (word) és a szintén tatabányai Brunner Dorottya (excel) jeleskedett. A magyar nyelv és irodalom versenyt korosztályában a vértessomlói Ferenczi Zsuzsanna, Ténai Réka és Sárközi Adrienn Dadról, a környei Jakobi Emese és a bokodi Csonka Zsófia nyerte meg.

A matematikusok versengésében Varga Ágnes (Környe), Garami Bence (Tatabánya), Nagy Lehel (Környe), Czékmány Dániel (Kecskéd), Horváth Kristóf (Tatabánya) bizonyult a legeredményesebbnek.

Az 5-6. évfolyam rajzversenyén a tatabányai Bende Réka alkotása végzett az élen, a 7-8. évfolyam diákjai között a dadi Magyar Dorina vethette át az első helyezettnek szóló oklevelet.

 

Kistérségi eredmény 11

sportnap-eredmények

Megosztás