Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A koronavírus járvány miatt nem a Művelődési Ház falai között, hanem a főtéren rendezték meg november 21-én Környe 6. Advent-elő programját, s bár a szervezők nem titkoltan aggódtak picit az időjárás miatt, az égiek kegyeikbe fogadták a rendezvényt, a kézműves vásár ragyogó napsütésben fogadhatta az érdeklődőket.

A 21 környei és környékbeli kézműves, őstermelő igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a térre csodálatos portékáikkal, a számtalan technikával elkészített karácsonyi díszekkel, kopogtatókkal, angyalkákkal, adventi koszorúkkal, gyertyákkal, párnákkal, ékszerekkel, és az ízletes kézműves savanyúságokkal, szörpökkel, házi sajtokkal, füstölt termékekkel, dióval, környei mézzel, és egyáltalán nem utolsó sorban a Vöröskereszt aktivistái által készített süteményekkel. A finomságok idén is rendkívül népszerűnek bizonyultak, a hölgyek standjánál szinte folyamatosan kígyózott a sor, és pár óra alatt elkapkodták a temérdek süteményt, nagyjából 900 szeletet. Az adományládában összegyűlt forintokkal a finomságok vásárlói idén is a karitatív szervezet karácsonyi tartós élelmiszercsomagjainak összeállítását támogatták. A Művelődési Ház előtti jurtában gravírozó gyerekek, felnőttek forintjai is nemes célt szolgáltak, hiszen a bevételt Zsovi Gravír a Plüss Kommandónak ajánlotta fel, ők koraszülött csecsemők életmentő készülékeinek vásárlására fordítják az adományokat.

Bár a tervezett Szivárványos Panka című mesejáték elmaradt, a KaDarKölykök és mestereik két fantasztikus akusztikus koncerttel érkeztek, melyek valóban méltón koronázták meg a programot, és teremtettek igazán szívből érkező, boldog, felszabadult hangulatot.

A KaDarKölykök színjátszó csoport évek óta alkot a térségben. A színdarabjaikkal hol Környén, hol Bokodon, hol Oroszlányon aratnak sikert, a mostani koncertjükkel pedig igazolták, hogy a muzsika, éneklés világában is ott a helyük. Környén a Művelődési Ház a második otthonuk, a lelkes kis csapat hétről-hétre találkozik, hol színházi előadásra, hol akusztikus koncertre készülnek. A közös produkciók és az együtt töltött idő tökéletesen összekovácsolta a kezdetben két külön csapatot, de már a bokodi és környei KaDarKölykök egy közösség, egy baráti társaság, akik azon felül, hogy csodás fiatalok, külön színei a csoportnak, mint egy jó festmény esetében is: a sok igazán élénk színből készülnek a legjobb alkotások. A csapat, és vezetőjük, Dallos Zoltán a vírushelyzet alatt is mindig arra törekedett, hogy egymásra vigyázva, de folytassák a munkát mindent beleadva, amit csak lehet. Legutóbb az 1956-os forradalom Környét és Bokodot érintő vonatkozásait feldolgozó, szívbemarkoló darabjukkal léptek színre, s a pandémia alatt is megtalálják a módját az alkotásnak, legyen az egy szabadtéri akusztikus koncert, vagy egy online bemutató.

Köszönet a fantasztikus koncertekért! „Színpadra” lépett: Horváth György (gitár), Karap Diána, Dallos Zoltán, és a KaDarKölykök, Tisch András, Kulcsár Krisztina, Peredi Dóra, Tóth Kíra, Végh Viktória, Mészáros Anna, Erdélyi Balázs (gitár), Szikszai Glória, Murányi Kinga, Kulcsár Krisztina, Válóczi Laura, Juszkó Léna, Görcsi Maja, Licskó Noémi, Cser Tímea, Tóth Eliza Virág, Gánics Torda, Boldog Zsófia, Fazekas Veronika.

A 6. Advent-elő szervezői ezúton köszönik minden kézművesnek, őstermelőnek, látogatónak a részvételt, és valamennyi segítőnek a munkáját, amellyel hozzájárultak, hogy a járvány ellenére egy igazán szívmelengető, Karácsonyi hangulatú rendezvényre emlékezhessünk, amikor felidézzük Környét, és 2021. november 21-ét.

Megosztás