Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

majális_26Két évvel ezelőtt 24 bográcsban rotyogott étel a környei Családi Majális főzőversenyén, s tavaly a szervezők úgy hitték, a népszerűsége nehezen lesz továbbfokozható, hiszen egy esztendeje már 35-en szerették volna elnyerni a Vándor Fakanalat. Nos, idén 37-en neveztek, így május elsején bizony ismét nem kis feladat várt a tóparton a szakavatott zsűrire.

majális_32De nem csak a nap legfőbb attrakciójának számító megmérettetés népszerűsége nő, ezúttal már nyolc családot sikerült megmozgatnia Gubicza Istvánnak, s bizony nem is akárhogyan. A gyerekek, felnőttek a kellemes napsütésben 11 sportos feladattal birkóztak meg, bár olyan is akadt, amelyet a szurkolók és résztvevők derültségére magának a szervezőnek sem sikerült tökéletesen bemutatnia. majális_33De hát azért vannak az akadályok, hogy legyűrjük őket, tehát küzdöttek is becsülettel a családok, mígnem az első helyért holtverseny alakult ki. Következett a „rájátszás”, amelyben a Homokfutók bizonyultak ügyesebbnek, második helyre szorítva a Torkos Borz együttesét, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Charlie Sheen családja állhatott. De természetesen minden nevező elnyerte méltó jutalmát Dr. Árendás József képviselőtől: üdítőt és csokoládét.

majális_16Később a háziorvos is mozogni hívta a majális résztvevőit, a vállalkozó kedvűeknek Tai Chi-ből adott ízelítőt abban bízva, hogy többen is beleszerelmesednek, majd a mazsorettek léptek színre.

Mindeközben már szinte négyzetméterenként változó illatok kavalkádja terjengett a parton, hiszen a főzőverseny színes palettája a marhától a vaddisznón, őzön keresztül a vadkacsáig, nyúlig, birkáig sorakoztatta fel az ételek legfőbb alapanyagait.

majális_191A három „gasztroítész”, Geiszt Imréné, Sági Jánosné és Lehrreich Nándor ízlelő túrája során tavaly is megállapította, hogy a nevezők nem sajnálták az ételekből a paradicsomot és zsírt, s ezúttal is ugyanerre a következtetésre jutottak Mráz Dezső VIP zsűritaggal egyetemben. De a kóstolás során akadt olyan étel is, aminél úgy vélték, hogy a séf is jobban járt volna, ha a bográcsba öntött bormennyiséget inkább elfogyasztja…

majális_98A négytagú zsűri végül maradéktalanul egyetértett abban, hogy a Pákozdi Ferenc vezette Baráti Társaság II. elnevezésű formáció őzgida pörköltje „mindent vitt”, így a Vándor Fakanalat, no meg a fődíjat is. Második helyen végzett a Kupa Néfó hétvezér tokánya, harmadikon pedig a Szegfű csülökpörköltje. Különdíjban részesült a Hangulat paprikás krumplija, a környe.hu gulyáslevese, valamint az I. Bogrács Barátok Bulija szervezője, Szabó Attila ajándékaként a Bester duó vadasa.

majális_122Mialatt a főzőverseny legjobbjai a méltatást és ajándékokat „zsebelték be”, az Idősek Otthona munkatársai javában készítették hihetetlen mennyiségben a következő versenyszám legfontosabb kellékét, a lángost. Úgy tűnik, ez a megmérettetés is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, s már nem csak a kicsik körében, hiszen a felnőttek közül is szép számmal akadt jelentkező, aki – ha nem is éppen a győzelemre utazva – úgy gondolta: a pörkölt, gulyás, tokány, vagy flekken mellé „buliból” elfér még egy tejfölös lángos…

majális_169A folytatásban érkezett a Tulipános Zenekar, Balaskó István és együttese, este fél 9 körül a hatalmas tábortűz lángjai is fellobogtak, s akik a környei Családi Majálison ünnepeltek ezen a napon, valamennyien egyetérthettek Mráz Dezső, a község Díszpolgárának a főzőverseny eredményhirdetésekor megfogalmazott gondolataival: mindenki nyertes, aki ma itt van!

Megosztás