Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

“Zöld Bajnokok” címmel írt ki az E.ON ez év tavaszán pályázatot általános iskolák részére, s a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola sikerrel vette az eddigi akadályokat, hiszen 4 ország 40 általános iskolájával egyetemben kivívta a programban való részvétel jogát. A feladat az iskola szénlábnyomának, azaz, széndioxid kibocsátásának csökkentése. S elérkezett az idő, amikor kedves gyerekek, rajtatok a sor!

Az elvégzett mérések alapján a környei iskola nagyon sok villamos energiát, és gázt pazarol! Sok teremben ég feleslegesen a villany, az ablakok, ajtók nyitva vannak!

Az alsós gyerekek feladata az, hogy tervezzetek ötletes plakátokat, amelyekkel arra hívjátok fel a figyelmet, hogy társaitok ne pazarolják az energiát.

Mire ügyeljetek?

A plakát legyen meghökkentő, figyelemfelkeltő, adjon ötleteket az energiaspórolásra, s a mérete maximum kartonlap nagyságú legyen. A készítés során bármilyen technikát alkalmazhattok. Osztályonként egy plakátot kérünk, az első három helyezett jutalomban részesül!

A felsős diákoktól olyan ötletes feliratokat, (szlogeneket), rajzokat várunk, amelyekkel szintén arra hívjátok fel társaitok figyelmét, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az energiát.

Mire ügyeljetek?

A rajz figyelmeztessen arra, hogy a villanyt ne használjuk feleslegesen, amikor nem szükséges, kapcsoljuk le! A szlogen rövid, tömör legyen.

Osztályonként 2 feliratot (szlogent), és 1 rajzot várunk, az első három helyezett jutalomban részesül.

Beadási határidő mindkét felhívásra: 2010. november 26., péntek 10 óra.

Keressétek Gyöngyi nénit, vagy Magyarits Kati nénit.

Megosztás