Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

agapé36Tizenegy éve már, hogy első alkalommal ültek egy asztalhoz Várgesztes, Vértessomló és Környe római katolikus közösségének tagjai, hogy egyeztessék programjaikat, mind jobban megismerjék egymás hitéleti tevékenységét. Az eseményből mára hagyomány vált, s évente más-más község látja vendégül a híveket – idézte fel a kezdeteket dr. Kis József világi lelkipásztori munkatárs, a program egykori kezdeményezője.

Vasárnap délután Bedy Sándor plébános és dr. Kis József várta a meghívottakat a várgesztesi Faluházban, ahol ott volt Menoni Gabriella egykori és Rising Károlyné mostani gesztesi, Hartdégen József egykori és Igó István mostani somlói, valamint Beke László környei polgármester is.

Bedy Sándor szerint azért fontosak az ilyen alkalmak, mert rohanó világunkban kell lennie egy kis időnek az elmélyült beszélgetésre, s ez talán segít abban, hogy közelebb hozza egymáshoz a híveket.
agapé30A felszólaló településvezetők valamennyien megemlítették a közösség összetartó erejének nélkülözhetetlenségét, mely segít áthidalni a problémákat.

Az agapé görög eredetű szó, jelentése: szeretet, vendégség. Az első keresztények közös étkezéseit jelenti, amelyeket az egyházközséget (gyülekezetet) összekötő szeretet kinyilvánítására és megélésére tartottak.

Megosztás