Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

havazás-tata-környe-közöttPiros riasztást adott ki a Dunántúl egy részére, köztük a tatabányai kistérségre is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Belügyminisztérium arra kér mindenkit, hogy ne induljon útnak csak akkor, ha mindenképpen szükséges. Aki mégis elindul, az tankolja tele az autóját, vigyen magával hólapátot, meleg italt és takarót. A Dunántúlon rengeteg a baleset, elakadt járművek akadályozzák a haladást, és a viharos szél tetőket is megbontott.

Az erős hófúvás miatt több dunántúli megyében a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután. E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet.

A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatóak viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső, több területen pedig az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF) csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy valamint Zala megye következő 33 kistérségében adta ki a piros riasztást. Ezek: az abai, ajkai, balatonalmádi, balatonföldvári, balatonfüredi, barcsi, bicskei, csurgói, enyingi, fonyódi, gárdonyi, hévízi, kadarkúti, kaposvári, keszthelyi, kisbéri, komáromi, lengyeltóti, marcali, móri, nagyatádi, nagykanizsai, oroszlányi, siófoki, székesfehérvári, tabi, tapolcai, tatabányai, tatai, várpalotai, veszprémi, zalakarosi és zirci kistérség.

A hótakaróval borított térségekben a viharos, 60-90, helyenként akár az óránkénti 100 kilométeres erősséget meghaladó széllökés magas hótorlaszokat emelhet. Az OKF felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki teheti, ne induljon útnak, ha mégis, akkor viszont csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel. Az OKF az autósoktól azt kéri, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

forrás: hirado.hu

 

Megosztás