Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1ovi-ünnepA Vackor Óvoda és Bölcsőde valamennyi csoportszobája, közösségi tere ünneplőbe öltözött péntek délelőtt, s természetesen a fiúk ingecskéiről, a lányok blúzairól sem hiányozhattak a kokárdák. Sőt, a legnagyobbak pártákat és csákókat viselve adták elő ünnepi műsorukat.

Előtte azonban kisebb társaikkal megosztották, hogy mi mindent hallottak az eltelt napokban március 15-éről, s hogy ilyenkor mit ünnepelünk. Kórusban zengték, 5ovi-ünnephogy a szabadságharcot, amit azért vívtak az emberek, mert szabadok akartak lenni. Nagyon sokat dolgoztak, mégis sanyarú sorsuk volt, a szegény gyerekek nem járhattak iskolába és az emberek nem beszélhettek magyarul saját hazájukban. Egy fiúcska azt is hozzátette, hogy bizony még a magyar király is németül beszélt.

2ovi-ünnepA gyerekek azt is jól megjegyezték az óvónéniktől hallottakból, hogy bár a forradalom elbukott, a jelentős túlerő tudta csak legyőzni a magyarokat, mert a hősiesség és lelkesedés nem hiányzott belőlük.

Az ünnepségre hagyományosan a nagycsoportosok készültek toborzós, táncos, verses előadással, amely a Nemzeti Dal közös szavalatával zárult, majd a többi csoport apróságai is verselve emlékeztek az 1848-as Forradalom és Szabadságharcra.

3ovi-ünnep4ovi-ünnep 6ovi-ünnep 7ovi-ünnep 8ovi-ünnep 9ovi-ünnep 10ovi-ünnep 11ovi-ünnep 12ovi-ünnep 13ovi-ünnep 14ovi-ünnep 15ovi-ünnep16ovi-ünnep

Megosztás