Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2haltelepítésEnnyi rengeteg halat egyszerre még biztosan nem láttak a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságai, akik csütörtökön elsétáltak a tó partjára, s ámulva nézték, milyen is a haltelepítés. S az is biztos, hogy olyan ováció és gyerekkacaj még soha nem kísérte a halak érkezését, mint amilyentől ezúttal visszhangzott a környék.

A Környei Horgász Egyesület megalakulása, azaz 1998 óta érkeznek a halak a környei tóba Varsádról, ahonnan csütörtökön 30 mázsa pontyot telepítettek át. 8haltelepítésA kopoltyúsokat három tartályból „csúszdáztatták” a tóba, így a gyerekek hamar kifigyelték a „technikát”, s amikor a gumicsizmás bácsi felmászott az autó platójára, máris kórusban „bíztatták” a halakat: jöhettek, jöhettek!

A mostani haltelepítés értéke meghaladta a 2 millió 200 ezer forintot, az egyesület idén további 3 milliót tervez erre a célra. Ősszel ismét pontyot is vásárolnak, ám – mint az egyesület februári közgyűlésén elhangzott – akkor ragadozóhalként csuka helyett süllőivadékot telepítenek majd.

14haltelepítés 3haltelepítés 4haltelepítés 5haltelepítés 6haltelepítés 7haltelepítés 10haltelepítés 11haltelepítés 12haltelepítés 13haltelepítés1haltelepítés

 

Megosztás