Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Karácsony közeledtével szinte az egész ország útra kel. Az adventi időszakot sokan töltik utazással egyrészt ajándékok után kutatva, de vannak, akik távol élő szeretteiket látogatják meg az év végén. Ezekben a hetekben a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, s a veszély még tovább fokozódik. A zsúfolt utakon a megszokottnál lassúbb haladás várható, mely türelmet kíván a járművezetőktől.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy biztosítsanak számukra elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, de legyenek fokozott figyelemmel azokkal szemben is, akik esetleg körültekintés nélkül lépnek az úttestre.

Az útviszonyok is megváltoztak megyeszerte. Hajnalra síkossá válnak utak és a köd is gyakran tartós marad. Esős, havas időben gyakran képződnek „pocsolyák” az utak felszínén. A hetek előre haladtával egyre korábban sötétedik, gyakrabban kell használni a gépjármű világítóberendezéseit. Nagyon fontos ezek folyamatos tisztán tartása, az izzók cseréje, és tartalékizzó beszerzése.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Megosztás