Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

4honosítás másolata„Esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem… erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom…” – ismételte a Bozsik házaspár pénteken Beke László polgármester után a környei Polgármesteri Hivatalban az állampolgársági eskü szövegét, de hároméves gyermekük, Rebeka révén valójában hárman váltak hazánk állampolgáraivá.

Sok száz kilométert utazott a Bozsik család, Zsolt, Angéla és kisleányuk a délvidéki óbecsei otthonukból, hogy pénteken Környén vehessék át ünnepélyes keretek között a magyar állampolgárságukat igazoló okiratokat. Azonban nem először és nem is utoljára tették meg ezt az utat, hiszen a második világháborút követően a család egyik felmenője a hadifogság után Környén telepedett le. Nála nyaralt lassan 50 éve Zsolt édesanyja, itt ismerkedett meg és kötött szoros, a mai napig tartó barátságot egy környei lánnyal, Ilivel. 19honosításTehát Horn Józsefné (Ili) és férje sem hiányozhatott a pénteki ünnepségről, melyre Angéla szülei is elkísérték a családot, akiket Beke László az Erdélyben született, s később Magyarország állampolgárává lett író, Tamás Áron gondolataival köszöntött: azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

8honosításA polgármester az eskütételt követően azt kívánta, hogy éljenek a lehetőséggel, éljenek jogaikkal, s hogy tudják teljesíteni kötelességeiket, ne rekedjenek kívül az igazán fontos történéseken, hanem váljanak azok részeseivé, s hogy családjuk körében Óbecsén és Környén is számtalan szép dolog tegye csodálatosabbá életüket.

Megosztás