Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan jönnek – súgtak össze többen, s a klub megálmodója, Fazekas Mária is jóleső elégedettséggel summázta az érdeklődők létszámát. Mint bevezetőjében elhangzott, úgy érezte, hogy a falunak szüksége lehet egy olyan, idősebb korosztály alkotta közösségre, amely különböző programokkal színesíti meg a mindennapjait – mindez öt esztendeje történt, akkor a környei Szabadidő Klub alakuló találkozójára 34-en érkeztek a Művelődési Házba, ez év január 6-án, a születésnapi összejövetelre harmincan.  

Meg is jegyezte a minimális csökkenést az alapító, ugyanakkor hangsúlyozta: összességében úgy érzi, sikerült megvalósítani a célokat, és egy nagyon jó csapat kovácsolódott össze. Sőt, a klubnak köszönhetően sok olyan környeivel is megismerkedtek, akik bár 20 éve itt élnek, soha nem találkoztak velük. Mindenki rohan, lohol, kocsival jár, nem is nagyon ismerjük egymást, azt sem tudjuk, hogy kik laknak a környezetünkben, de a klub összehozott bennünket – fogalmazott Fazekas Mária, sok szeretettel ajánlva a tagok figyelmébe az idei évre készíttetett, a 2019-es kirándulások fotóiból összeállított naptárt, amely már hagyományosan summázza az emlékeket.

A csoportunk létszáma 55 fő, vannak új tagok és vannak lemaradozók is. Életkorunk 60-70-80 közötti, a legtöbben egyedülállóak vagyunk és igényeljük a társaságot, a beszélgetéseket. Próbálkoztunk több mindennel, hogy a klubnapokat színesebbé tegyük, de inkább a beszélgetésnél maradtunk – mindez már Barta Sándornétól hangzott el, aki a klub „krónikásaként” tekintett vissza az eltelt öt évre, a legemlékezetesebb, legörömtelibb, és nem mellesleg nem kis fáradtságot okozó kirándulásaira, eseményeire. Így kiderült, hogy a legsűrűbben látogatott város Tata a múzeumaival, a Cseke tó körüli sétával és ebéddel, a Dottó vonatozással, majd következik Budapest, és még hosszú évek múlva is felemlegetik a Budapest-Esztergom közötti hajóutat. Etyek, Zsámbék, Agostyán, Tác, Dobogókő, Visegrád, Győr, Sopron, Pannonhalma, és még számos környékbeli település szerepel a múlt képzeletbeli térképén, az országhatárokon kívül megfordultak Komárnoban, a szlovén orchidea farmon, a bécsi karácsonyi vásáron is. A hosszabb túrák már igencsak megviselnek némelyikünket, de nem adjuk fel, amíg mozogni tudunk, jövünk és tervezünk, mivel egy közösséghez tartozni jó dolog – fogalmazott, s azzal a reménnyel kívánt mindenki számára jó erőt, egészséget és további jó gyaloglást, hogy továbbra is folytatni tudják az öt éve megkezdett utat.

Megosztás