Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójának jegyében rendezték meg a környei általános iskolában a már hagyományos őszi szavalóversenyt, s Takácsné Eichhardt Emma és Demeterné Slezák Éva szervezők örömére ezúttal is szép számmal akadtak diákok, akik nemcsak örömüket lelik a versekben, de mások örömére elő is adják azokat.

A 27 nevező közül a legkisebbek a vidámabb hangvételű alkotások, míg a felső tagozatosok a családról, otthonról szóló költemények közül választhattak, a Trézlné Staudinger Csilla, Ráczné Wiszt Vilma, Hajmáné Kalocsai Éva összeállítású zsűri pedig természetesen külön értékelte a két legapróbb korosztályt, a 3-4. osztályosokat, s a felsősöket.

A rangsor kiemeli tehát az idén legügyesebb, legfelkészültebb, s legtehetségesebb diákokat, de mivel a mai, számítógépekkel, mobiltelefonokkal, a harmadik évezred informatikai újításaival átitatott mindennapjainkban egyre gyakrabban mellőzik érdemtelenül a gyerekek és felnőttek a könyveket, s még gyakrabban a legszebb lírai alkotásokat, a verseket, ezért a verseny valamennyi résztvevője, s felkészítője elismerést és köszönetet érdemel!

 

Eredmények:

 

 1-2. évfolyam

1. Nagy Mátyás 2. b

2. Lopez Vega Hamka Emma 1. a

3. Mosberger Tamás 1. b

3-4. évfolyam

1. Szántó Csongor György 3. a

2. Krupánszki Ramóna 3. a

3. Szemeti Zétény Szilveszter 3. b

Felső tagozat

1. Lehrreich Nikoletta 8. a

2. Szemeti Anna 5. b

3. Balog Tímea 8. a

Megosztás