Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem tudom, hogy hány esztendeje hívjuk ősszel nemes szavalóversenyre a diákokat, az is lehet, hogy régebb óta, mint ahogy ez az iskola felépült – mosolygott október 22-én Láng Éva, az egyik szervező a gyerekekre, s azt kérte tőlük, hogy az izgalmukat tegyék zsebre, hiszen izgulnak majd helyettük, értük a megjelent szülők, felkészítők.

Izgaloműző „bemelegítésként” a zsűri elnöke, Takács Karolina maga is verselt, s minden bizonnyal nem véletlenül esett Lackfi János „Huzakodó” című alkotására a választása, amely így zárul: ünnep lesz! Ünneppé, versünneppé varázsolta ugyanis az alsó tagozatos 29 kisdiák a következő másfél órát, s bár akadt, akinek láthatóan nem sikerült zsebre gyűrnie az izgalmat, olykor pici baki, bizonytalanság is belecsúszott, valamennyien élvezettel, többségük mosolyogva, volt, aki szinte ragyogva osztotta meg kedvelt versét a társakkal, az ítészekkel.

Nem is volt könnyű dolga a zsűrinek – hangzott el Takács Karolinától az eredményhirdetés előtt, s hogy az elnök a kifejezéssel nem csupán szófordulatként élt, jelezte: volt olyan korcsoport, ahol ketten is az élen végeztek, s természetesen valamennyi kisfiúnak, kislánynak jártak az elismerő gondolatok a versszeretetükért.

A legkisebbek legnépesebb, 12 fős mezőnyét értékelve a zsűrinek Hódos Edina szavalata nyerte el leginkább a tetszését, a másodiknak járó ajándékot Tiba Emma vehette át, míg a harmadik helyezettét Szemeti Alíz. A második osztályosok produkciói közül az ítészek Sztancsik Mátyásét sorolták az élre, második lett Veilandics Vendel, harmadik Kun Jázmin, különdíjat vehetett át Molnár Gergely. A harmadikosok mindössze hárman versenyeztek, mégsem „jutott dűlőre” az elsőség tekintetében a zsűri, így Bartis Dorka és Tóth Zoé is az első helyezettnek járó ajándékot vehette át, Kovács Réka pedig a harmadikét. A negyedikesek között Nagy Bíborka érdemelte ki az első helyezést, második lett Fúró Csenge, harmadik Balogh Lili Anna.

Megosztás