Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1össz-szülőiA szülőket érintő változásokról, a tanév rendjéről, a felzárkóztatásról és tehetséggondozásról tájékoztatta összevont értekezleten az érintetteket kedden Trézlné Staudinger Csilla, a környei általános iskola igazgatója a Művelődési Ház színháztermében, ahol bizony akadtak üres székek. Pedig 302 diák kezdte meg a tanévet…

151 alsós és ugyanennyi felső tagozatos diák ült iskolapadba Környén szeptemberben, az osztályok száma 16, a napközis csoportoké 6, s egy tanulószobai csoport is várja a tanulókat. A művészeti tagozatra 121 diák iratkozott be, 87-en néptáncra, 34-en grafikára.

Az igazgató az értekezletet a tanév rendjével kezdte és a szünetek időpontjaival: az őszi október 23-án kezdődik és 28-áig tart, a téli december 22-étől 2015. január 02-ig, a tavaszi pedig 2015. március 30-tól április 7-ig.

3össz-szülőiA törvényi előírás alapján kötelező a heti 5 óra testnevelés 1. 2. 3. és 5. 6. 7. évfolyamon, az erkölcstan vagy hit és erkölcstan 1. 2. és 5. 6. évfolyamon – ismertette az igazgató, aki azt kérte a szülőktől, hogy mivel az iskola ez utóbbihoz csak a termet biztosítja, az esetleges problémáikkal az egyház képviselőihez forduljanak. A református hittant Nagy Péter, a katolikust Bedy Sándor és Szili Anikó, a 3-4. évfolyamosok számára a szakkört Tremmel Kata tartja.

A tehetséggondozás érdekében az engedélyezett helyeken folytatják a csoportbontást, kistérségi tanulmányi versenyt, műveltségi vetélkedőt szerveznek, részt vesznek a levelezős versenyeken, szakkörök indulnak matematika, angol, német tantárgyakból, sportkörök működnek és az énekkar. A tanulási nehézséggel küzdőknek lehetőségük van gyógypedagógushoz fordulni, helyben biztosított a gyógytestnevelés, amelyhez szükség esetén külső szakember segítségét kérik, logopédushoz a megyeszékhelyre kell járni – folytatta, hozzátéve és kiemelve, hogy a szülők az esetleges szociális hátrányok enyhítése érdekében forduljanak bizalommal gyermekük osztályfőnökéhez, vagy az iskola vezetéséhez.

Az igazgató a következőt is hangsúlyosan kérte a szülőktől: ne engedjék meg, hogy a diák visszaéljen a hiányzásaival, s a távollétére hivatkozzon, amikor a tudását szeretnék számon kérni.

2össz-szülőiVégül további, igen fontos kéréseket is megfogalmazott a szülők felé Trézlné Staudinger Csilla. Mint mondta, a szülők felelőssége, hogy a gyerekek tanítás után merre és kivel járnak, hol töltik a szabadidejüket. Azt kérte, hogy figyeljenek a gyerekeikre, mert már előfordult, hogy a tanulók esténként a községben lévő vendéglátóhelyeket látogatták. Sajnos a különböző drogokhoz is hozzájuthatnak akár általános iskolások is, ezért azt is nyomatékosan kérte, hogy figyeljék gyerekeik barátait, alkalmi ismerőseit és viselkedésüket.

Az is elhangzott, hogy a megelőzés érdekében a rendőrség különböző előadásokat szervez külön a felsősök és külön a szülők számára is. Az érdeklődő anyukákat, apukákat, nagyszülőket szeptember 30-án, kedden 17 órától várják az iskolában, ahol a családon belüli kommunikációról lesz szó.

 

Megosztás