Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szeretettel köszöntelek benneteket, amikor a Nő Klub egy éves munkájának a gyümölcsét szétosztja. Örülök nektek… – csuklott el a hangja Németh Lajosné Marikának a klub december 14-ei karácsonyi ünnepségén a Művelődési Házban. De nemcsak ő, a többi hölgy tag, és a vendégek is küszködtek a könnyeikkel, hiszen a hét esztendős klub Karácsonyhoz közeledve évről-évre szeretetünnepet varázsol a szerényebb körülmények között élők számára.

Tortával érkezett az ünnepségre Beke László polgármester, ezzel is jelezve, hogy példaértékű, elismerésre méltó a hölgyek összefogása, munkálkodása. Mára bőven meghaladja a százat azoknak a környei gyerekeknek, férfiaknak, asszonyoknak a száma, akiket az eltelt évek során megajándékozott a Nő Klub. Napjainkig nagyjából 1,2 millió forintot fordítottak jótékonykodásra. Idén 250 ezer forintból gazdálkodhattak, a „költségvetésüket” gyarapította a Szökőkút Büfé jótékonysági nyárzáró programjának bevétele is, melyet a vendéglátást biztosító Licul Norbert, Török Mihály, Lehrreich Nándor ajánlott fel számukra.

Ezek a számszerű adatok, de az igazi érték máshol rejlik: a megszámlálhatatlan munkaórában, amíg készülnek a forintokra váltható kézműves termékek, majd a hálás mosolyban a gyermekek, szülők, idősebb emberek arcán.

Mi lenne, ha nem vennénk el, s megpróbálnánk adni, s mindenkit, ki emberré lett, el tudnánk fogadni? Mi lenne, ha megélhetnénk, mind a boldogságot, s szeretettel jobbá tennénk az egész világot? – szavalta Aranyosi Ervin gyönyörű alkotását Süli Lászlóné, a választ pedig a felcsillanó tekintetek fogalmazták meg.

Az idei ünnepség meghívott vendégei, mint ahogy eddig minden esztendőben, egy ideig kissé megilletődve tekintgettek egymásra és a hölgyekre, de a gyerekek hamar feloldódtak, és egyre bátrabban válogattak azon ruhaneműk, játékok között, melyeket szintén a hölgyek gyűjtöttek össze, s rendeztek el gondosan az asztalokon.

Ezúttal 5 gyermek kapott tízezer forint értékű ruhavásárlási utalványt, valamennyien Mikuláscsomagot, 9 nagycsalád tizenötezer forint értékű élelmiszercsomagot, az Oroszlányi Ebrendészeti Telep képviseletében Thüringer Ferenc és Tóth Tibor 20 kg kutyatápot vehetett át, s mindezek mellett pontosan egy tucat diák utazhatott velük az év során színházba, a hölgyek az operabérletek mellett természetesen az autóbuszköltségüket is fedezték.

A Nő Klub ezúton fejezi ki köszönetét a Szökőkút Büfé, s mindazok számára, akik évközben a kézműves tárgyaik megvásárlásával hozzájárultak, hogy idén is gazdagon ajándékozhassanak.

Megosztás