Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A fentiek alátámasztják az önkormányzat elkötelezettségét az egyesület támogatása iránt… tehát amennyiben az egyesület betartja az együttműködési megállapodásban foglaltakat, a környei sportolók továbbra is részesülhetnek az önkormányzat és az egyesület – országosan is példaértékű – kiegyensúlyozott kapcsolatának eredményéből. A többi között ezek a sorok is olvashatók Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős helyettes államtitkárának levelében.

A helyettes államtitkár – a Környe Sportegyesület egyik elnökségi tagjának címzett – válaszlevelének másolata szeptember 12-én érkezett meg a környei önkormányzathoz, s az abban megfogalmazottak igazolják, hogy az egyesülettel kapcsolatos év eleji történések, ügymenetek során az önkormányzat mindvégig jogszerűen járt el, s elkötelezett az egyesület támogatása iránt.

Az előzményeket – minden bizonnyal – nem szükséges ismertetni, Szekeres Pál levele megszületésének körülményeit azonban talán igen. A helyettes államtitkár ez év júliusában fordult tájékoztatást kérve Beke László polgármesterhez, miután a sportegyesület egyik elnökségi tagja arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy „az egyesület által korábban használt sportlétesítményt nem tudják használni, tekintettel arra, hogy Környe Község Önkormányzata bezárta azt, ellehetetlenítve a sportolók által történő használatot.”

Az önkormányzat ezt követően készítette el és továbbította a helyettes államtitkár számára a részletes és dokumentumokkal alátámasztott beszámolóját, amely alapján a helyettes államtitkár (lásd fenn) a következőket állapította meg: az önkormányzat elkötelezett az egyesület támogatása iránt…

És végül emlékeztetőül: az egyesület és tagjai számára április 1-je és 12-e között nem nyílt lehetőség a sportlétesítmények használatára. Az önkormányzat és az egyesület közötti megállapodást május 15-én szentesítették a felek.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős helyettes államtitkárának levelei itt olvashatók.

minisztériumi-július-szeptember minisztériumi-válasz-elnökségitagnak

 

Megosztás