Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

tancos-vendegszereples_05A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos tanulói november 17-én a tatabányai Szent Teréz Idősek Otthonába látogattak azzal a céllal, hogy a színesebbé tegyék hétköznapjaikat a bentlakásos intézmény lakóinak, s az őket lelkiismeretesen ápoló egészségügyi dolgozóknak.

Amilyen örömmel készültek a bemutatkozásra a gyerekek, olyan nagy szeretettel fogadták őket az otthon ebédlőjében. Könnyes szemmel nézték a koreográfiákat, volt, aki bekapcsolódott a népdalokba is. Többen nosztalgiáztak, félhangosan mondogatva, mennyire szerettek fiatalkorukban táncolni, bálozni.

tancos-vendegszereples_04Láthattak mezőföldi üveges, botos táncot, majd kis vidám történetet beágyazva bodrogközi játékokba, táncokba. Az otthon idős lakói csángó kultúrába is betekintést nyerhettek a zene, a táncok által. A gyerekek hangulatos német nemzetiségi tánccal búcsúztak el a tiszteletre méltó idős emberektől, akik többször visszatapsolták őket.

A program szervezői a nagy sikerre való tekintettel remélik, ez egy együttműködés kezdete, s még többször vendégül láthatják a környei táncos gyerekeket. Rajtunk nem múlik, ha sikerül szebbé tenni napjaikat az otthon lakóinak, örömmel látogatunk el máskor is a Cseri úti intézménybe.

László Márta néptáncpedagógus

tancos-vendegszereplestancos-vendegszereples_02 tancos-vendegszereples_03 tancos-vendegszereples_06 tancos-vendegszereples_07tancos-vendegszereples_08

Megosztás