Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Addig szólt a vendégek vastapsa a Soltész István Kamarazenekar pénteki jótékonysági koncertjét követően, míg „kicsikarták” a ráadást. A névadó karmester javaslatára végül a Pásztorok, pásztorok című dal előadásába a közönség is bekapcsolódott, így öröménekléssel zárult a környei Művelődési Házban az Adventi Ráhangoló.

Egy olyan élményben tölthetjük ma együtt az estét, amely páratlan lesz, és a program maga is az, de szeretnénk jövőre megtalálni a párját, és az iskola szervezésében évről-évre megajándékozni a környeieket komolyzenei előadással – köszöntötte a rendezvény kezdetén Molnárné Varga Katalin, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a jelenlévőket, akik adományaikkal az „Értetek, Nebulókért” Alapítványt támogatták.

Soltész István fél évszázadig tanított a tatai Zeneiskolában, s mint a zenekar bemutatásakor elhangzott, nyugdíjba vonulása óta, azaz négy esztendeje „csak” a kamarazenekart vezeti. A tagok szinte valamennyien a zeneiskola tanítványai voltak egykor, s novemberben már az első bemutatkozó hangversenyük nyolcadik évfordulóját ünnepelhették. Az elmúlt 8 év alatt nem mondhatni, hogy unatkoztak, hiszen a zenekar Környén a 67. fellépését könyvelhette el. Ha azt vesszük, hogy a tagok között 2-3, sőt, 4 gyerekes családanyák is találhatók, akkor ez elég szép teljesítmény – fogalmazott a névadó, s a koncertet szerényen így ajánlotta a jelenlévők figyelmébe: mi egy amatőr társaság vagyunk, de nagyon szeretünk együtt muzsikálni… Erről, s arról, hogy nemcsak szeretnek, de magas színvonalon tudnak is együtt muzsikálni, a nagyjából egy órás hangverseny során tanúbizonyságot tettek a közönség örömére.

A hangverseny gondolata Takács Karolinában született meg jó pár hónapja, s közös kapocsként segítette a megvalósítást, hiszen az intézmény gyakorló pedagógusaként és a kamarazenekar tagjaként is részt vett a – remények szerint hagyományteremtő – esemény életre hívásában. Az Adventi Ráhangoló során – többek között – Antonio Vivaldi, Benedetto Marcello, Joseph Haydn, Pjotr Iljics Csajkovszkij művei csendültek fel, s a műsorrend szerinti zárásként a Mennyből az angyal, melynek előadásában – az iskola tehetséggondozása jegyében – a hatodikos Peredi Dóra is részt vett szólistaként.

Megosztás