Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1gyereknapNemcsak generációk, de korszakok is találkoztak a szombati, környei Gyermeknapon. A Vackor Óvoda, a Községi Könyvtár és a Művelődési Ház közös programján a legkisebbek mellett az anyukák, apukák is önfeledten múlathatták az időt, s akár vissza is utazhattak benne: a 32 forintos diafilmek korába.

Gyöngyfűzés, pörgettyű és szélforgó készítés, csillámtetoválás, Kincses Színház bohóccal és bűvésszel, hajóhajtogatás, mesesarok és még számos ajándék várta a Gyermeknapon az ünnepelteket, akik körében – úgy tűnt – a lekváros, tejfölös és nutellás lepények kínálatából ez utóbbi aratta a legnagyobb sikert. 16gyereknapOlyannyira, hogy egy idő után egyre több apróság mosolygott és szorgoskodott pici barna bajuszkával.

Ezt már láttam a tévében! – újságolta örömmel egy kisfiú, aki az erre az alkalomra átalakított diavetítő szobából lépett ki, ahol 20-30 percenként csemegézhettek kicsik és nagyok a régmúlt közkedvelt, mint például az „Öreg néne őzikéje”, „A Kiskakas gyémánt félkrajcárja”, vagy „A kismalac és a farkasok” című meséi között.

12gyereknapS ha már mese, akkor a könyvtár olvasótermében mesesarok fogadta a lányokat, fiúkat, akik a színes ceruzák segítségével papírra álmodhatták, milyennek is képzelik el a főhőst, vagy az általuk legkedvesebbnek talált szereplőt, esetleg helyszínt.

A program részeként első, de a tervek szerint nem utolsó alkalommal adott otthont a Művelődési Ház „Ringató”-nak, melyen ezúttal Solti Emese fogta képletesen valamennyi anyuka, apuka és három év alatti baba kezét. Az ölbeli, fejlesztő játékok révén erősödik a szülő, gyermek kapcsolat, amit – Emese megtapasztalásai alapján – a csoportos jelenlét nemhogy gyengít, hanem erősít. A foglalkozásokról összekovácsolódott, cinkos gyerek-szülő párosokat látok kilépni. Azt gondolom, így felnőni jó! – szól a mottója.

A gyermeknapi tombolán kisorsolt ajándékokért köszönet a tatabányai Irodatechnika Kulcs Kft-nek!

19gyereknap 2gyereknap 3gyereknap 4gyereknap 5gyereknap 6gyereknap 7gyereknap 8gyereknap 9gyereknap 10gyereknap 11gyereknap 13gyereknap 14gyereknap 15gyereknap 17gyereknap 18gyereknap

Ringató (2) Ringató (5) Ringató (13) Ringató (15) Ringató (18) Ringató (54) Ringató (88) Ringató (198) Ringató (211) Ringató (229) Ringató (245)Bohóc előadás (50) Bohóc előadás (68) Bohóc előadás (116) Bohóc előadás (156)

 

 

Megosztás