Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mintegy 2,5 millió forint értékű eszközadománnyal támogatja a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 150 tanulójának képzését a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Az intézmény nappali és esti tagozatán jelenleg mintegy 30 környei diák folytatja tanulmányait. Az iskola a támogatásból a mechatronikai és elektronikai technikus képzéshez szükséges korszerű elektrotechnikai berendezéseket, valamint a vegyészlaborban használt oktatási eszközöket vásárolt.

A korszerű taneszközök segítik majd a centrum hamarosan induló erősáramú elektrotechnikusi képzésében résztvevő diákok oktatását is. Az átadási eseményen a tanulók már működés közben próbálhatták ki az új eszközöket.

A Péch Antal Szakgimnázium többek között villanymotorokat, komplett szervóhajtásokat és frekvenciaváltókat kapott, melyet Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója adott át.

„Ezek a korszerű elektrotechnikai berendezések nemcsak a jelenleg már futó mechatronikai és elektronikai technikus képzéseinkhez szükségesek, de megalapozzák az induló erősáramú elektrotechnikus képzésünk oktatási eszközparkját is” – mondta Akács Róbert, az intézmény vezetője az átadási eseményen. „A most beszerzett eszközökkel akár elektromos hajtású autók, vagy gyárak robotjainak, illetve korszerű szerszámgépeinek villamos hajtásait is tudjuk oktatni. Az iskolánkból kikerülő műszaki szakemberek így korszerűbb és versenyképes tudással rendelkeznek majd” – tette hozzá.

Az elektrotechnikai berendezések mellett az oktatási intézmény vegyészlaborja lombikokat, PH-mérőműszereket és hőmérőket is beszerzett a Bridgestone jóvoltából. Ezen eszközöknek főként az intézmény vegyész ágazati képzésben résztvevők veszik nagy hasznát. Az iskola vezetése kiemelte, hogy az eszköztár bővítése és modernizációja lehetővé teszi műszaki és vegyipari szakmák iránt érdeklődő diákok megszólítását is, például nyílt napok alkalmával, vagy éppen a Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvénysorozaton egy-egy látványos bemutatóval.

„Vállalatunk nemcsak örömmel segíti a helyi szakképzés színvonalának fejlesztését, de mint Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, annak sikerében is érdekelt” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Az eszközök, valamint a tanulók számára kínált nyári gyakorlat biztosításával célunk az, hogy a fiatal szakemberek olyan széleskörű elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhessenek a korszerű digitális gyártástechnológiákról, amely alkalmassá teszi őket fejlesztési feladatok megvalósítására, a későbbiekben pedig üzemek középvezetői pozícióinak betöltésére is” – tette hozzá.

A tatabányai ipari park környei területén működő Bridgestone abroncsgyár a folyamatos fejlesztések eredményeként az elmúlt 10 évben Európa egyik legmodernebb abroncsgyártó üzemévé vált. Az gyárban Bridgestone és Firestone abroncsok készülnek, több mint 230 különböző méretben. A vállalat 1.200 főt foglalkoztat, akik közül közel ezren a termelésben, elsősorban műszaki, mérnöki, informatikai, karbantartói, logisztikai és gépkezelői területen dolgoznak a világ műszaki élvonalába tartozó teljesen automata és digitális gyártástechnológiával.

 

Megosztás