Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A csapatok és a zsűri is dolgozikA Bábolnai Általános Iskolában rendezték meg csütörtökön a huszadik „7mérföldes csizmában heted7 határon át” Országos Mesevetélkedő megyei döntőjét, amely a megszokottnál nehezebb feladatok elé állította a csapatok. A továbbjutás reményében 11 együttes „húzott csizmát”, köztük a környei Aranycsapat is.

A területi vetélkedőkből 11 csapat, 4 esztergomi, 2 tatabányai, valamint 1-1 komáromi, nagyigmándi, környei, szomódi, tatai jutott be a megyei szintű megmérettetésre. Közülük csak a győztes léphetett tovább az országos döntőbe, mely idén egy szlovákiai településen lesz, két napig tart és egy „Rétes Fesztivál” részesei is lehetnek a gyerekek.

A megyei döntős capatA feladatok közül hat írásbeli volt. Sorrendben először képeket kellett hármasával összeállítani, felragasztani a feladatlapra, majd felírni a mese címét. Ebből ötöt kellett eltalálni. A második feladatnál „színes”, harmadszorra „számos” dolgokat kellett a mesékből összegyűjteni. A negyedik feladat szinte hagyományosnak volt tekinthető, mivel csak párosítani kellett dolgokat személyekhez. Ezután jött a megszokott „Igaz – Hamis” játék, ami végre kicsit kiszabadította a csapatokat a megfeszített koncentrációból. A hatodik feladat tette leginkább próbára a gyerekeket, mert akik nem tudták helyesen értelmezni, azok elvéreztek, mivel azt kellett leírni, hogy „Ki, kivel, milyen jótéteményt tett”. A versengést a hagyományos „Keresztrejtvény” zárta.

A zsűri elnöke értékelAz értékelés ideje alatti szünetben elhangzott vélemények szerint az első négy és a hatodik feladat a szokásosnál nehezebbre sikeredett, s ezt megerősítette a zsűri elnöke is, amikor értékelésében kiemelte: „a feladatsor az elmúlt húsz év legnehezebbike volt, ezért különös dicséret illeti a csapatokat az elért eredményekért”. Utalt arra, hogy ugyan a továbbjutó győztes eredménye kiemelkedett, hiszen a nagyigmándiak 20 ponttal előzték meg a mezőnyt, a többiek sem szégyenkezhetnek, mert az elérhető pontok 80 %-át megszerezték, s igen szoros volt a verseny: a második és a két nyolcadik helyezett között mindössze 10 pontos volt a különbség.

Csapatunk 8. lettA környei Aranycsapat holtversenyben a nyolcadik helyen végzett, azaz, idén megyei szinten ők bizonyultak a jubiláló mesevetélkedő nyolcadik legjobbjának. Gratulálunk a 4.b-s csapat tagjainak, Szücs Annának, Szász Alexandrának, Tóth Szabolcsnak és Auer Zsombornak, valamint felkészítőjüknek, Kubicza Mihálynénak.

Megosztás