Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mivel a járványveszély érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-től, a fővárosban pedig június másodikától visszatérnek a normális működési rendhez – nyilatkozta május 20-án este a szakállamtitkár. A kormányrendeletnek megfelelően a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde is a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működik május 25-étől, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint fogadják.

Az óvodába érkezés feltételei a környei intézményben: az étkezés biztosítása érdekében a szülőnek az előző munkanapon 9 óráig kell jeleznie a gyermeke érkezését. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor csak 11.30-ig tudják fogadni a gyermeket.

(Aki már május 25-én, hétfőn szeretné igénybe venni a az ellátást, annak május 22-én, pénteken 9 óráig kell jeleznie.) FONTOS, HOGY AZ INTÉZMÉNYT TELEFONON HÍVJÁK A SZÜLŐK!

A gyermeket a szülő az ajtónál kihelyezett kézfertőtlenítő használata után kísérheti be, illetve ugyanígy viheti majd el. A gyermek érkezésekor szülői nyilatkozatot kell kitölteni az egészségi állapotáról. A szájmaszk használata május 25-étől a gyermekek számára nem kötelező az intézményben.

Amennyiben a gyermeknél bármilyen betegség tünetei jelentkeznek (orrfolyás, köhögés, láz, hasmenés stb.), a szülőnek az óvoda jelzésére kötelessége azonnal hazavinni az intézményből, és oda csak orvosi igazolással térhet vissza.

A szakállamtitkár azt is elmondta, hogy mivel az iskolák esetében a digitális tanrend jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza sem változik. Június 2-től ugyanakkor engedélyezik az iskolákban a tanulók és a pedagógusok oktatási célú találkozását. Kiscsoportos konzultációkat, illetve egyéni felkészítést tarthatnak, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések, ezekről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Megosztás