Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Pontosan 345 diák számára kezdődött meg hivatalosan is az új tanév augusztus 30-án a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A nagyok között megilletődve nézelődött az az 53 apróság, akik idén ülnek először iskolapadba, s a megszeppenésük mintha még fokozódott is volna, amikor a végzősök a nyakukba kötötték az intézmény címeres nyakkendőjét, amely mostantól hirdeti, hogy ők is „Kisfaludys” diákok.

Többségük érdeklődve, már-már iskolás komolysággal igazgatta, nézegette a nyakkendőt, barátkozva a gondolattal, hogy a mese és játékok birodalmát számukra mostantól felváltja a betűk és számok világa, és láthatóan valamennyien büszkén viselték. A megilletődöttségüket a csodálat váltotta fel, amikor az ünnepség meglepetéseként táncra perdült az idei esztendőtől ismét induló néptánc tanszak vezetője, Jakab András és párja, Kelemen Petra Piroska, akik nemcsak a legkisebbeket, de valamennyi jelenlévőt vastapsra sarkalltak produkciójukkal, mintegy ízelítőt adva abból, milyen irigylésre méltó tudás sajátítható el kitartással, táncszeretettel a tanszakon.

Bízom benne, hogy mindenki kipihenve, lelkesen, tudásra szomjasan készül az új tanévre. De természetesen az iskola nemcsak a tanulásról szól, így idén is igyekszünk olyan programokat kínálni számotokra, amelyek üdítően hatnak majd a kemény munka mellett – köszöntötte a diákokat Magyarits Katalin igazgató, aki két nemes versengésre is felhívta a figyelmüket. Idén is folytatódik ugyanis a nagy sikerű „Gyúrunk az Ötösért” verseny, és az a Vándorkupa is új gazdára vár a tanév végén, mellyel jelenleg a 6.b büszkélkedhet, s amelyet a legjobb tanulmányi eredményt elérő osztály hódíthat el.

A tantestületet érintő változásokról az igazgató elmondta, hogy az 1.b osztályhoz Szerencsi Edina, a 3.a-hoz Tischné Vér Bernadett érkezett tanítóként. Soósné Trencsényi Teréz testnevelést és biológiát, Visztné Nagy Ibolya németet oktat majd, Hruby Júlia a negyedik osztály napközis tanítója lesz, a gyerekek és a pedagógusok munkáját Tóthné Jánky Gabriella gyógypedagógiai asszisztens segíti, és Török Dorottya iskolapszichológushoz fordulhatnak a tanulók az élet nehéznek tűnő, de segítséggel kezelhető pillanataiban.

A művészeti iskola néptánc és grafika tanszakaira szeptember 2-án és 3-án (hétfő, kedd) 16 óráig tartanak pótbeiratkozást az intézményben.

Megosztás