Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hétvégén már XXI. alkalommal várja a környei Nemzetiségi és Sörfesztivál a vendégeket színes, minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosító programok sokaságával. A háromnapos rendezvényt hagyományosan pénteken 17 órától amatőr rock zenekarok koncertje nyitja meg.

Pénteken fellép a TARGET, a döBiTlsz, a LILLA és a Vércukrok, lesz hastánc, sztárvendégként érkezik Fluor Tomi, majd karaoke következik POSTI-val, valamint sörivó- és sörhas szépségverseny is várja a vállalkozó kedvűeket. Az első estét hajnali 5 óráig tartó disco zárja DJ. Matte Tóth Mátéval.

Szombaton 9 órakor kezdődnek a sportpályán az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Kupa küzdelmei, a tóparton 12 órakor a gulyásparti, s szintén déltől a kenuzás szerelmeseit is várják.

A nagyszínpadon 14 órától a kecskédi Burschen Kapelle, majd fél 3-tól a Környei Mazsorett Csoport csalogatja a vendégeket, s az ünnepélyes megnyitó után, 15 órától következnek a kulturális és hagyományőrző produkciók. 17 órától Pintér Tibor operett, rockopera részleteket ad elő, fél 6-kor az X-plore moderntánc-együttes, 18.30-kor pedig Marót Viki lép színpadra. A Best of Danubius este fél 8-tól szórakoztatja a vendégeket, a tűzijáték 21.45-kor lesz, azt követően pedig utcabál a Schütz Kapelle zenekarral.

Szombaton 13 és 20 óra között a tatai Dotto kisvonat díjmentesen szállítja a fesztivál vendégeit a faluban.

Vasárnap 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a római katolikus templomban, majd koszorúzás a Kitelepítési Emlékműnél.

A nagyszínpadon 15 órától a Várgesztesi Vagányok muzsikálnak. 15.30-tól a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézet lakói, 16 órától a Környei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport, majd a Környei Német Nemzetiségi Dalkör ad műsort. A délután során fellép még Áncsák Lilla, Szilbereki Kati, a Hülber Testvérek, 18.30-tól Szekeres Adrienn, 19.30-tól Somló Tamás, 20.30-tól pedig a Back II Black koncertezik.

A vasárnapot, s egyben a fesztivált 22.30-tól nosztalgia buli zárja B. Tóth Lászlóval.

A környei Nemzetiségi és Sörfesztivál valamennyi programja díjtalanul látogatható!

biztonsági terv

helyszínrajz biztonsági terv

rendezvény engedély

 

Megosztás