Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ismét megszaporodtak az idősek sérelmére elkövetett, úgynevezett „trükkös” lopások a megyében. Az első félévben 7 idős embertől több mint 2 millió forintot zsákmányoltak, az elkövetők tavaly az összeg tízszeresét, azaz 20 millió forintot loptak el többnyire egyedülálló, idős emberektől.

A hónap elején Környén, egy 78 éves bácsinál is próbálkoztak, azzal a trükkel, hogy a feleségének tartoznak 10 ezer forinttal, de csak 20 ezresük van. Itt szerencsére nem jártak sikerrel, a bácsit nem sikerült meglopniuk.

ELŐZZÜK MEG AZ ÁLDOZATTÁ VÁLÁST!

A megyei rendőr-főkapitányság ismét és sokadszorra hívja fel az állampolgárok figyelmét és kéri a segítségüket annak érdekében, hogy az idősek ne váljanak áldozattá. Figyeljenek oda a családban, szomszédban élő idős emberekre.

Az első és legfontosabb, hogy IDEGENT NE ENGEDJENEK BE A LAKÁSBA!

Ha valaki hivatalos személynek adja ki magát, KÉRJÉK EL IGAZOLVÁNYÁT ÉS TELEFONON ÉRDEKLŐDJENEK AZ ADOTT SZERVEZETNÉL, VALÓBAN AZ Ő ALKALMAZOTTJUKRÓL VAN-E SZÓ!

A közszolgáltatók a díjbeszedést és visszafizetést ÁTUTALÁSSAL rendezik. Szakembereik ritkán keresik fel a fogyasztókat, arról pedig előre értesítik a lakástulajdonosokat!

ALKALMI MUNKÁVAL NE BÍZZANAK MEG IDEGENT!

MEGTAKARÍTOTT PÉNZÜKET NE VEGYÉK ELŐ IDEGENEK JELENLÉTÉBEN! Lehetőség szerint a pénzt ne egy helyen tárolják, inkább kisebb összegeket helyezzenek el a lakás különböző részein!

IDEGENNEK NE ADJANAK PÉNZT, MÉG AKKOR SEM, HA ROKONRA HIVATKOZIK. Ha családtagjukra hivatkozva kér pénzt egy idegen, hívják fel a rokonukat, hogy megbizonyosodjanak róla, valóban megegyeztek-e a pénzátadásról!

NAGYOBB ÖSSZEGŰ KÉSZPÉNZT NE OTTHON TÁROLJANAK, HANEM VALAMELY PÉNZINTÉZETBEN HELYEZZÉK EL!

HA MÉGIS MEGTÖRTÉNIK A BAJ, akkor hívják a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata Áldozatsegítő Osztályát, (2800 Tatabánya, Népház u. 12., az egészségbiztosítási pénztár és a kormányablak épülete), ahol érdemes tájékozódni a támogatási lehetőségekről: telefon 34/512-790.

Fontos, hogy a szolgálat csak akkor tud segítséget nyújtani, ha az áldozat a bűncselekmény után feljelentést tett a rendőrségen!

bűnmegelőzési-tanácsok

Megosztás