Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár még talán ki sem heverte az idei jótékonysági tavaszváró kikelet bál főszervezője, Eck Csaba a fáradalmakat, máris azon fáj a feje, miként lehet majd überelni a szombati rendezvény sikereit jövőre.

A környei általános iskola tornatermében ugyanis majdnem fél ezren, pontosan 485-en gyűltek össze szombat este, hogy vérbeli sramli muzsikára vigadva csalogassák a tavaszt. A Tatabányáról, Bicskéről, Dunaszentmiklósról, s természetesen helyből érkező vendégek rá sem ismertek a tornateremre, amely, erre az alkalomra színpompás báli külsőt, pontosabban belsőt öltött.

A bálozók 250 négyzetméternyi táncterületen ropták, a palotabozsoki Schütz Kapelle pedig hajnali öt óráig fáradhatatlanul gondoskodott a kifárasztásukról.

A jótékonysági tavaszváró bált első alkalommal tavaly szervezte meg Eck Csaba a szülői munkaközösségek, s barátai segítségével. A miért kérdésre a válasza: imádja a sramli muzsikát, s az utóbbi években azt tapasztalta, hogy egy kiadós, jó hangulatú bálért más településre kellett utazni. Úgy gondolta, bebizonyítja, hogy Környén is meg lehet akár fél ezer környeivel is tölteni a tornatermet, s mulatni hajnalhasadtáig, ráadásként a haszonnal az iskolát és óvodát támogatva.

Kezdeményezését már tavaly nagy siker övezte, idén pedig még nagyobb: a bálról hamarosan DVD is készül, a két támogatott intézmény képzeletbeli pénztárcája pedig összesen 890 ezer forinttal gyarapodhat.

Megosztás