Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A városokban az adventi vásárok és a bevásárlóközpontok, a kisebb településeken a piacok környékén egyre több rendőrrel találkozni karácsony előtt, akik jelenlétükkel a bűncselekmények elkövetését szeretnék megelőzni.

Mindenkit és mindent azonban a járőrök sem tudnak megóvni, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az embereket, hogy pénzüket, bankkártyájukat, más értékeinket már akkor tegyék biztonságos helyre, amikor elindulnak otthonról. Megfelelő védelmet csak a belső zsebek kínálnak. Ha mégis kizsebelik, hívjanak azonnal segítséget, értesítsék a rendőrséget. Ha a lopás során a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le.

A gépjárműfeltöréseket is meg lehet előzni, ha a vásárlók járművük utasterében nem hagynak értékeket. Győződjenek meg arról, hogy kocsi ajtajait bezárták és az üléseken nem maradt semmi, mely csábító lehet a tolvajok számára.

Hazánkban a webshopon keresztül vásárlók körében legelterjedtebb az utánvétes fizetési mód. A rendőrség arra kéri a vásárlókat, hogy lehetőség szerint csak így fizessenek a megrendelt ajándékért és akkor is csak azután, ha meggyőződtek arról, hogy a csomagban a megrendelt termék található.

A trükkös csalók részére is jó alkalom a karácsony, akik ebben az időszakban leggyakrabban adománygyűjtés ürügyén kopogtatnak be az otthonokba, vagy szólítják le az állampolgárokat az utcán. Ellenük a legjobb védekezés, ha idegent nem engednek be a lakásukba. Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla, hogy ki áll ott, s idegenek előtt készpénzt ne vegyenek elő!

KEM RFK

Megosztás