Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ne dőljünk be a trükkösöknek! Ne engedjünk be idegeneket a lakásba! Ne hagyjuk magukra és figyelmeztessük az időseket!

A trükkös lopások megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét konkrét esetek bemutatásával hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a sértetté válás elkerülhető lenne, ha az emberek elővigyázatosabbak lennének. Egy telefonnal utána lehet érdeklődni, hogy az a szolgáltató, melyre a bebocsátást kérő idegenek hivatkoznak, aznap hol, mikor tervez óraleolvasást. Nincs készpénzforgalom a szolgáltató és az előfizető között. Amennyiben valakinek túlfizetése keletkezik, azt a szolgáltató, vagy bankon keresztül utalja vissza, vagy a következő havi számlában írja jóvá.

Számtalanszor előfordult már, hogy a trükkös tolvajok ilyen-olyan ürüggyel kéredzkednek be rendszerint idős emberek otthonába. Ez történt Tatabányán is, ahol hivatalos dokumentum kitöltéséhez kért segítséget egy nő. Állva nem tudja kitölteni a papírokat – volt a mese, amit a 85 éves sértett elhitt és otthonában leültette a tolvajt, aki elterelve a néni figyelmét, a szoba polcán lévő pénztárcából ellopott 400 ezer forintot.

Ácson a nyugdíjintézet munkatársának adta ki magát a trükkös tolvaj, így jutott be a 84 éves asszony házába. Pénzt hozott – állította, melynek az idős néni megörült, így nem akadékoskodott, mikor a 20 ezer forintos bankó felváltására kérte a tolvaj, akinek időközben társa is megérkezett. Kifigyelték, honnan veszi elő a pénzt a néni, majd a figyelmét elterelve ellopták összekuporgatott értékét.

Oroszlányban egy 78 éves nénihez kéredzkedett be két nő, mondván a szomszédnak szeretnének üzenetet írni, ehhez kérnek tollat és papírt. Mire az idős asszony észbe kapott, a két ismeretlen nő már el is tűnt a bankkártyájával, amivel 200 ezer forintot emeltek le az asszony számlájáról.

KEM RFK Sajtószolgálata

Megosztás