Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vlasyA várható viharos szél miatt tizenöt – köztük Komárom-Esztergom – megyére és a fővárosra másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Helyenként por-, illetve homokvihar is kialakulhat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint a fővárosra. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat déltől fokozatosan megerősödik, majd egyre többfelé (előbb az északi megyékben, később a déli országrészben is) viharossá fokozódik a nyugati, majd északnyugatira forduló szél. A viharos szél helyenként por- vagy homokvihart okozhat. Szombat estétől a szél átmenetileg veszít erejéből.

forrás: MTI/STOP

Megosztás