Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Régmúlt idők és korunk tipikus jellemzői, mesebeli lények és emberek, figurák, valamint a valóság elemei keveredtek az általános iskola szombati farsangi mulatságán. A maskarás vonulás megtekintői láthattak csoportos és egyéni produkciókat, s többen testvérükkel öltöttek jelmezt, bízva a zsűri kedvező döntésében.

A pozitív döntés kapcsán voltak, akik semmit sem bíztak a véletlenre: Törpilla gyönyörű tulipánokkal kedveskedett az ítészeknek, a pék pogácsával igyekezett lekenyerezni őket, a rabló viszont a meggyőzés másik módszerét választotta. A fekete ruhába öltözött gonosztevő egyszerűen fegyvert fogott a hölgyekre.

A nagyjából 45 perces felvonulást a 3.a-s kis kertészek nyitották, s igazi tavaszváró hangulatot teremtettek, hiszen túrta a földet a vakond, virultak a virágok, zümmögtek a kis méhek, repkedtek a pillangók és katicák, riogatott a madárijesztő, s időnként egy csiga is megmutatta a házát. A harmadik b-sek is csoportos produkcióval készültek, ők a magyarság első alapszerződését, a vérszerződés megkötését idézték a falak közé, a vendégek pedig hatalmas ovációval éljeneztek, amikor a honfoglaló vezérek pajzsra emelték Álmos fejedelmet.

A 9. századi esemény mellett a maskarás kavalkádban érkeztek pláza cicák és fittness lányok, fogtündér, hercegnő, katonák, rendőrök, nindzsák, inkább bájos, mintsem rémisztő boszorka és vámpír, csontváz, cseresznyefa, pancsoló kislány, szőlő, éppen pattogatott kukoricát készítő mikrohullámú sütő, gésa, focisták és kézilabdázók, bogarak, spanyol táncos, favágó, és még egy ZEWA Aqua Tube guriga is betotyogott a terembe.

Az ítészek végül a csoportok között a 3.a-sok „Vérszerződés” produkcióját sorolták az élre, a jutalomtorta mellett egy mozifilm megtekintése is ütötte a markukat. Különdíjban részesült a „Torta, villa, kés”, a kis Kertészek, valamint a „Sakktábla és bábuk”.

Az egyéni jelmezesek közül a gyönyörű kék színben pompázó páva, azaz Laczó Mira vehette át az első helyezettnek járó tortát és 1 alkalmas belépőjegyet a Gyémánt Fürdőbe. Második lett Hujber Dorina és Rubik kocka jelmeze, harmadik pedig Rajcsány Gréta, a Cseresznyefa. A zsűri különdíjjal jutalmazta a Madáretetőt (Riezing Csongor) és a Léghajót (Jeszenovics Róbert.)

A Szülői Munkaközösség jóvoltából nem csupán a díjazottaknak jutott egy-egy egész torta, hiszen az eredményhirdetés után valamennyi maskarát öltő gyerkőc és testvéreik is falatozhattak a tengernyi finomságból.

Megosztás