Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

16szüretSzóljon gyorsan mindenki sógornak, komának, eljött az ideje a szüreti mulatságnak. Itt mulat Környe apraja és nagyja, búját és bánatát mindenki otthon hagyja! – hat helyszínen hirdette szombat délután Környén a kisbíró, hogy elérkezett a vigasságok ideje, melyhez a remek hangulatot muzsikával, tánccal, énekszóval teremtették meg a felvonulás résztvevői.

1szüretBokodi, oroszlányi, síkvölgyi és helyi gazdák lovas hintóin, s már hagyományosan Dottó kisvonaton érkezett szombaton a menet a különböző megállókhoz. A Szivárvány Táncegyüttes, az utánpótlás Hétszínvirág csoport, a Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, az alsós német „nemzetiségi” csoportok tanulói, a kis óvodás táncosok, a Német Nemzetiségi Dalkör tagjai és a Várgesztesi Vagányok – ahogy a kisbíró fogalmazott – kisebbek, nagyobbak táncoltak, nótáztak, miket a vendégek tapssal jutalmaztak.

24szüretDe nem csupán tapssal kedveskedtek a mulatságba csalogatóknak a nagyjából nyolc kilométernyi útvonal állomásain: a felvonulókat mindenhol a szüretet idéző, hangulatosan feldíszített „terülj-terülj asztalkám” várta finomabbnál-finomabb édes és sós falatokkal, a kicsiknek üdítővel, teával, a nagyoknak ízletes borral és jóféle házi pálinkával.

105szüretEz utóbbi el is kélt a felvonulás végéhez közeledve, mert kora estére hűvösre fordult az idő és az ég csatornái is megnyíltak. A táncosok, dalkörösök azonban meghálálva a kedves vendégváró készülődést, a Patak utcai utolsó megállóhelyen esernyő alatt, kapucniban, esőkabátban, nagykendőben is ropták a polkát és nótáztak. Sőt, ráadásként még a végállomáson, az iskola parkolójában is táncra perdültek a Várgesztesi Vagányok muzsikájára.

A szervező Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik segítettek és részt vettek a szüreti program előkészítésében, megrendezésében és a vendéglátásban.

Megosztás