Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Közhírré tétetik! Falunk apraja és nagyja! Ha véget ért a szöveg, indulhat a móka! Díszes lesz vonulásunk, azt én garantálom, főleg, hogy bor is lesz, mire nagyon vágyom. Álljon fel hát nyomban ez a díszes menet, falunkon keresztül vonuljon egyet.  – hat helyszínen hirdette szombat délután a kisbíró, hogy elérkezett a környei vigasságok ideje, melyhez a remek hangulatot muzsikával, tánccal, énekszóval teremtették meg a felvonulás résztvevői.

Bicskei, bokodi, tatabányai és helyi gazdák lovakon, lovas hintóin, s már hagyományosan Dottó kisvonaton érkezett a menet a különböző megállókhoz kezdve a Jókai, és zárva a Patak utcában. A Szivárvány Táncegyüttes, a Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, a Német Nemzetiségi Dalkör, a Schwowischi Buam tagjai – ahogy a kisbíró fogalmazott – vonult vidáman, feledve a búkat, búcsúztatva óbort, köszöntve az újat, műsorukat pedig az érdeklődők tapssal jutalmazták.

De nem csupán tapssal kedveskedtek a szüreti műsor résztvevőinek a nagyjából nyolc kilométernyi útvonal állomásain: a felvonulókat mindenhol a szüretet idéző, hangulatosan feldíszített „terülj-terülj asztalkám” várta finomabbnál-finomabb édes és sós falatokkal, a kicsiknek üdítővel, teával, a nagyoknak ízletes borral és jóféle házi pálinkával.

A Bajcsy utca – Régiposta utca kereszteződésének vendéglátói idén is készítettek egy igazi szüreti életképet, melybe kis szomorúság is vegyült, mivel a részeges bácsi időközben megözvegyült, így ezúttal a földre heveredve fojtotta borba a bánatát.

A szőlő kincséből természetesen minden felnőttnek bőségesen jutott, bár ezúttal nem igazán volt szükség lélekmelegítőre. A felvonulást a tavalyihoz hasonló, kellemesen meleg őszi idő kísérte, így minden megállóhelyen szép számú közönség várta a menetet.

A szervező Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik segítettek és részt vettek a szüreti program előkészítésében, megrendezésében, gondoskodtak a gazdag vendéglátásról. Külön köszönet a műsor valamennyi résztvevőjének, valamint a lovasok, hintók biztosításáért Wittmann Antalnak és csapatának, Kolozsvári Józsefnek, Angi Zoltánnak és Baracskai Viktornak.

Megosztás